• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Ankara genç yazarlar yetiştirmeye devam ediyor

Ankara genç yazarlar yetiştirmeye devam ediyor
Okumaya yazmaya meraklı lise öğrencilerini yazar olarak yetiştirmeyi hedefleyen Ankara Valiliği, Türkiye Yazarlar Birliği’nin desteği ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında başlattığı “Bilge Yazarlar Projesi” üçüncü yılına girdi.

-Yazar olmak isteyen gençler için büyük fırsat

Ankara Valisi Vasip Şahin ve TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın yakından takip ettikleri, edebiyat konusunda yetenekli ve yazar olmaya istekli öğrencilerin katıldıkları projenin ilk iki döneminde 730 öğrenci deneme, hikâye, roman ve şiir türlerinde ücretsiz atölye eğitimlerine katılarak belge almaya hak kazanmışlar, yazdıkları eserler de kitap olarak yayınlanmıştı.

Atölye kapsamında gençlere yazma süreci, karakter oluşturma, metin yazma teknikleri, dil bilgisi kuralları, yazı kurgulama ve uygulama teknikleri başta olmak üzere yazma becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler veriliyor.

Yazma yolculuğuna çıkacak gençlerin karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri getirmek amacıyla; eğitim süresince bilgi, deneyim ve tecrübelerinden faydalanmaları için yazar adayları usta yazarlarla da bir araya geliyorlar.

-Üçüncü dönem başvuruları devam ediyor

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin paydaş olarak destek verdiği 2023-2024 dönemi yazarlık eğitimi öğrenci başvuruları, 4 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 20 Ekim 2023’e kadar devam edecek. Bu yıl başvurular okul idareleri aracılığıyla yapılıyor.

Ayrıca, projede görev almak isteyen öğretmenler ise 13 Ekim 2023 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.

-Eserler kitaplaştırılacak

Proje kapsamında 76 saat sürecek atölye çalışmalarının sonunda yazar adayı öğrencilerin şiir, deneme ve hikaye türlerinde yazdıkları eserler kitap olarak yayınlanacak.

Kaynak: https://www.milligazete.com.tr/haber/16434866/ankara-genc-yazarlar-yetistirmeye-devam-ediyor

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim