• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Ankara Valisi Şahin: Edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırmak istiyoruz

Ankara Valisi Şahin: Edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırmak istiyoruz
Ankara Valiliği ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığı ile Ankara’daki lise öğrencilerine yazarlık eğitimi imkânı sunan Bilge Yazarlar Projesi’nin üçüncüsü için çalışmalara başlandı.

Ankara Valiliği ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığı ile Ankara’daki lise öğrencilerine yazarlık eğitimi imkânı sunan Bilge Yazarlar Projesi’nin üçüncüsü için çalışmalara başlandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin ve TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yakından takip ederek yürütülmesini sağladıkları Ankaralı lise öğrencilerinin yazar olarak yetiştirilmesi projesi çok katılımlı ve sistemli olma özelliğiyle Türkiye'de bir ilk ve örnek çalışma olması nedeniyle kamuoyu tarafından da büyük ilgi ve takdirle takip ediliyor.

Okumaya yazmaya meraklı, edebiyat konusunda yetenekli ve yazar olmaya istekli öğrencilerin katıldıkları BİLGE Yazarlar Projesinin ilk iki döneminde 720 öğrenci deneme, hikâye, roman ve şiir türlerinde atölye eğitimlerine katılarak  belge almaya hak kazanmışlar, yazdıkları eserler de kitap olarak yayınlanmıştı.

Yazar adayları  için geçtiğimiz yıl 10 farklı ilçede 16 merkezde 27 atölye açıldı. 33 öğretmenin de eğitici olarak görev yaptığı programda okur yazar buluşmaları, yazarlık atölyeleri, yayın evi ziyaretleri, tematik geziler ve edebiyat kurultayı yapılmıştı.

Şimdi ise; Ankara Valisi Vasip Şahin, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ankara Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, proje yürütücüleri TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Genel Sekreter Dr. Mehmet Tuğrul, Valilik proje ekibinden ise Zeynep İlhan, Bülent İlhan ve Şükrü Can Yılmaz Bilge Yazarlar projesinin üçüncüsü için ilk toplantıyı gerçekleştirdiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Şahin, “Bilge Yazarlar Projemizin ikinci yılının mezunlarını da vermiş olduk.  Öncelikle emekleri için öğrencilerimize, genç yazar adaylarımıza onları eğiten öğretmenlerimize, rehberlik yapan usta yazarlarımıza, Türkiye Yazarlar Birliği’ne ve valilikteki proje ekibimize teşekkür ediyorum.” dedi.

adsiz-055.png


Devamı: https://anayurtgazetesi.com/haber/15892147/ankara-valisi-sahin-edebiyat-dunyasina-yeni-yazarlar-kazandirmak-istiyoruz

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim