• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ankara Valisi Şahin: Edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırmak istiyoruz

Ankara Valisi Şahin: Edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırmak istiyoruz
Ankara Valiliği ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığı ile Ankara’daki lise öğrencilerine yazarlık eğitimi imkânı sunan Bilge Yazarlar Projesi’nin üçüncüsü için çalışmalara başlandı.

Ankara Valiliği ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığı ile Ankara’daki lise öğrencilerine yazarlık eğitimi imkânı sunan Bilge Yazarlar Projesi’nin üçüncüsü için çalışmalara başlandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin ve TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yakından takip ederek yürütülmesini sağladıkları Ankaralı lise öğrencilerinin yazar olarak yetiştirilmesi projesi çok katılımlı ve sistemli olma özelliğiyle Türkiye'de bir ilk ve örnek çalışma olması nedeniyle kamuoyu tarafından da büyük ilgi ve takdirle takip ediliyor.

Okumaya yazmaya meraklı, edebiyat konusunda yetenekli ve yazar olmaya istekli öğrencilerin katıldıkları BİLGE Yazarlar Projesinin ilk iki döneminde 720 öğrenci deneme, hikâye, roman ve şiir türlerinde atölye eğitimlerine katılarak  belge almaya hak kazanmışlar, yazdıkları eserler de kitap olarak yayınlanmıştı.

Yazar adayları  için geçtiğimiz yıl 10 farklı ilçede 16 merkezde 27 atölye açıldı. 33 öğretmenin de eğitici olarak görev yaptığı programda okur yazar buluşmaları, yazarlık atölyeleri, yayın evi ziyaretleri, tematik geziler ve edebiyat kurultayı yapılmıştı.

Şimdi ise; Ankara Valisi Vasip Şahin, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ankara Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, proje yürütücüleri TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Genel Sekreter Dr. Mehmet Tuğrul, Valilik proje ekibinden ise Zeynep İlhan, Bülent İlhan ve Şükrü Can Yılmaz Bilge Yazarlar projesinin üçüncüsü için ilk toplantıyı gerçekleştirdiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Şahin, “Bilge Yazarlar Projemizin ikinci yılının mezunlarını da vermiş olduk.  Öncelikle emekleri için öğrencilerimize, genç yazar adaylarımıza onları eğiten öğretmenlerimize, rehberlik yapan usta yazarlarımıza, Türkiye Yazarlar Birliği’ne ve valilikteki proje ekibimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Projedeki hedefimiz; 25-30 yıl sonra Türk edebiyatının önemli şahsiyetlerinden olan Akif'in, Tanpınar'ın, Yahya Kemal'in yanına yeni Akifler, Tanpınar ve Yahya Kemal'i eklemektir.  Çünkü; Yeni sözlere ve o sözleri söyleyeceklere ihtiyacımız var.” diye konuşan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde çok iyi yetişmiş mühendisler, teknisyenler, doktorlar, bilim insanları var. Yenileri de yetişiyor. Ama bu arada fikir insanlarına, şairlere, edebiyatçılara ve toplumumuza yön verecek sosyal alanda görev yapacak kişilere de ihtiyacımız var. İşte, projemizin ortaya çıkış sebeplerinden biri de budur.”

TYB Başkanı Arıcan da yaptığı konuşmada yeni dönemde yapılacak çalışmaların önceki dönemlerin deneyim ve tecrübeleri üzerine kurgulanacağını, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin de projeye katkı vereceğini belirterek, “Geleceği birlikte inşa edeceğimiz, geleceğimiz olan gençlerin hem kendileri, hem aileleri hem de ülkemize yararlı insanlar olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Yazma konusunda hayallerinin peşine düşen, söyleyecek sözü olan ama nereden başlayacağını, nasıl yazacağını ve ne yazacağına karar veremeyen Ankaralı yazar adayı gençlerimize “Bilge Yazarlar Projesi” nin üçüncü imkânını sunuyoruz. Projenin hayata geçirilmesinde ve sürdürülmesinde büyük emek ve katkısı olan kültüre, sanata, edebiyata büyük önem veren değerli devlet adamı Ankara Valisi Vasip Şahin’e ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yazarlık eğitimlerinin bu yıl ki seçmeleri 4 Eylül - 19 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonu belirlenen gün ve saatlerde arasında düzenlenecek eğitimlerin süresi ise yıl 6 ay olacak.


Kaynak: Anayurt Gazetesi - https://anayurtgazetesi.com/haber/15892147/ankara-valisi-sahin-edebiyat-dunyasina-yeni-yazarlar-kazandirmak-istiyoruz

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim