• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarından Erdoğan’a tam destek

Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarından Erdoğan’a tam destek

Hatay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aydeğer’in davetiyle Ulucanlar Kültür ve Kongre Merkezi Restoranında bir araya gelen Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladılar.

 

- Seçimin kaybedeni belli, kazananı yeniden seçeceğiz.

1-musa-kazim-arican-(1).jpgProgramda bir konuşma yapan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “1978 yılında kurulan, kamu yararına kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerinde bulunan TYB olarak, ülkemizde 22 yıldır süren istikrarın devam etmesini temenni ediyoruz. Kurucu ve şeref başkanımız D. Mehmet Doğan’ın gündemle ilgili çok önemi yazıları var. 14 Mayıs’tan sonra yayınlanan bir yazsında şöyle diyordu: “Seçimin kaybedeni belli, kazananı yeniden seçeceğiz.” diye konuştu.

Demokrasilerin esas ve ana unsuru olan seçimlere katılımın büyük önem arz ettiğini belirten Arıcan, “Elbette tüm vatandaşlarımızın tercihine saygımız var. Sandıklara gidelim oylarımızı kullanalım. İstikrar adına kullanılan her oy milletimizin yararına ve hayrına olacaktır. Tüm üyelerimize, dostlarımıza, arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza bunu söylüyoruz, hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

-Erdoğan kazanırsa Türk Milleti, Türk ve İslam dünyası bayram edecek

AK Parti MKYK Üyesi, 25 ve 26. Dönem Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu’ da yaptığı konuşmada, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem iddiasıyla yola çıkan Millet İttifakı 14 Mayıs’a  güçlendirilmiş başkan yardımcılığına evrilerek girmişti. 28 Mayıs’a ise kendisine kayyum atayarak giriyor. Milletimizin iradesi, irfanı bu ayak oyunlarına pirim vermez.” dedi.

28 Mayıs’ta istikrar, istiklal ve istikbal adına dünya lideri Erdoğan’ı desteklenmesi gerekir diye konuşan Gündoğdu; Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri konunun önemine dair konuştular. 28 Mayıs’ta sandıklar açıldığında kim ya da kimler bayram edecek ona bakmak gerek. Eğer, Allah korusun Kılıçdaroğlu seçilecek olursa PKK, FETÖ ve Türkiye düşmanlarının sevineceği kesin. Dua ediyorum, sandıklar açılınca Türk Milleti, Türk ve İslam dünyası bayram etsin.”diye konuştu.

-Deprem bölgesinde istikrar ve hizmetler devam etmeli

“Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen; binlerce insanımızın vefatına, yaralanmasına ve oldukça büyük maddi hasarlara yol açan depremin yaralarının devlet-millet el ele sloganı ile sarılmaya devam ettiğini söyleyen  Hatay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aydeğer, depremde zarar gören insanların evlerine, sosyal hayatlarına en kısa sürede dönmeleri için ilk şartın var olan istikrarın sürmesi diye konuştu.

Toplantıya, Hatay Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Başkent Ankara Meclisi, EkoAvrasya Vakfı, Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı, Avrasya Yazarlar Birliği, Kırıkkaleliler Vakfı ve Kırşehirli Dernekler Federasyonun başkanları, yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

95bb8cd4-e25a-4cdf-9eb2-582ad7e76f46.jpg6931eaef-d19e-429b-89c1-29371eab040b.jpg

Bu haber toplam 324 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim