• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Arıcan: Birbirimize güvenelim, itidallı ve sabırlı olalım

Arıcan: Birbirimize güvenelim, itidallı ve sabırlı olalım
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, son günlerde ülkemizin dört bir yanından gelen ve içimizi yakan orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, son günlerde ülkemizin dört bir yanından gelen ve içimizi yakan orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Osmaniye, Adana, Mersin, Muğla, Antalya ve Kayseri başta olmak üzere; ülkemizin dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Son yıllarda yaşadığımız önemli felaketlerden olan yangınlarda ormanlarımız ile birlikte ne yazık ki can kayıplarımız var. Ayrıca, hayvanlar, evler, iş yeri, kamu binaları, tarım arazisi ve seralar da alevler arasında kaldı.

Ormanlar milli servetimizdir. Bu zenginliğin korunması ve daha da çeşitlendirilmesi  için son yıllarda olumlu ve yapıcı çalışmalara rağmen zaman zaman çıkan yangınlar sosyal ve ekonomik sonuçları itibariyle değerlerimizi “küle” döndürmektedir.

Şuan yangınların bir kısmı devam ediyor. Devletimiz elindeki tüm imkânlarını kullanarak rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere karadan ve havadan mücadele ediyor. Bu mücadeleye güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımız da destek veriyor.

Ormanlarımız içindeki canlılarla birlikte cayır cayır yanarken gün bir avuç da olsa yangına su serpme günüdür. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Devletimiz her türlü doğal afetle mücadele edecek kadar güçlü, her türlü zarar ziyanın tazmini konusunda da yardıma ihtiyacı olanların yanındadır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki; Millet olarak birbirimize güvenelim, itidallı ve sabırlı olalım. Yangın üzerinden bile ayrımcılık ve bozgunculuk yapanlara, Devlet-millet dayanışmasına zarar vermek isteyenlere de fırsat vermeyelim.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/gundem/arican-birbirimize-guvenelim-itidalli-ve-sabirli-olalim-97777h.htm

 

Bu haber toplam 423 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim