• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Arıcan'dan öğrencilere tavsiyeler

Arıcan'dan öğrencilere tavsiyeler
2013 yılında başkentin merkezinde kurulan, Sosyal Bilimler Alanında Türkiye’nin ilk ve tek Devlet Üniversitesi olma özelliği taşıyan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi son yıllarda başarılarıyla adından söz ettiriyor.

2013 yılında başkentin merkezinde kurulan, Sosyal Bilimler Alanında Türkiye’nin ilk ve tek Devlet Üniversitesi olma özelliği taşıyan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi son yıllarda başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Sosyal bilimler alanındaki araştırmalara öncü olmak amacıyla kurulan ve gerçekleştirdiği projelerle kamuoyunda dikkatleri çeken Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, üniversitede öğrencilerinin başlattığı  “Bize Dair” söyleşisine konuk oldu.

Aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği’nin Genel Başkanı olan ve gençlerle ilgili bir çok programın gerçekleşmesine vesile olan Arıcan, ASBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Sümerbank Binası Oval Salonunda organize edilen söyleşide önce öğrencilerin isteklerini, önerilerini dinledi sonra da sorunlarını cevaplandırdı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilmi Demir’in de katılım sağladığı programda öğrencilerle “okuma” ve “düşünce dünyamız” üzerine değerlendirmelerde bulunan Arıcan, “İlmin sonu olmayan bir yolculuk olduğunu, herkesin yolculuğunun varış noktasının kendi inancına çıktığını, yolculuğun manasının bu olduğunu” söyledi.

“Talebe” kelimesinin talip olmaktan geldiğini, ilim yolunda yolculuğa talip olmak sözüne karşılık geldiğini ifade eden Arıcan, kendisini de bir ilim yolcusu olarak gördüğünü belirttiği konuşmasında, öğrencilere batı doğu her görüşün felsefesini okuma tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilik döneminden itibaren Platon’u, Aristo’yu, Spinoza’yı okuduğunu ve bu okumalar neticesinde ünlü İslâm düşünürü, mutasavvıf, yazar ve şair Muhyiddin İbnü'l-Arabî’nin felsefesindeki derinliği daha iyi anladığını belirten Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, öğrencilere bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edin tavsiyesinde de bulundu.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/egitim/aricandan-ogrencilere-tavsiyeler-103074h.htm

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim