• İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Arslan, Yazarlar Birliği 23. Olağan Genel Kurulu’na Katıldı

Arslan, Yazarlar Birliği 23. Olağan Genel Kurulu’na Katıldı
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Mart 2024 tarihinde Türkiye Yazarlar Birliği’nin 23. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan, HAK-İŞ Akademisi Başkanı Prof. Dr. Cengiz Anık, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri,  AK Parti Sakarya eski Milletvekili Mustafa İsen ve delegeler katıldı.

“Genel Kurulun Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Dr. Mehmet Doğan’ın geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla genel kurula katılamamasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, kendisine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Arslan, “Öz Sağlık-İş Sendikamızın yeni binasında genel kurulunuzu icra ettiğiniz için, burada olmakla bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Yazmanın ne kadar zor olduğunu yakından bilen birisiyim. Yazarlık büyük bir fedakarlık, büyük bir çaba, büyük bir özveri demek. Bir fikir üzerine yazmak çok zor. Sizler bizim camiamızın yüz akısınız. Bizlerin daha fazla yazara, daha fazla fikir adamına ihtiyacı var. Genel Kurulun hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” diye konuştu. 

“Beşinci Ahlâk Şûramızı Başarıyla Tamamladık” 

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Mehmet Âkif Ersoy’un aziz hatırasına ithafen düzenlenen Beşinci Ahlâk Şûrası’nın büyük bir başarı ile gerçekleştirildiğini anımsatan Arslan, “HAK-İŞ olarak, pek çok proje gerçekleştiriyoruz. Ahlak Şuramız da çok ciddi bir organizasyondu. Üç gün süren şuramızda ortaya bir gerçeklik çıktı ki, bizim en uyumlu çalıştığımız partnerlerden birisi Yazarlar Birliğimizdi” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

“Yazarlar Birliği ile Ortak Projeler Yapmak İstiyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ulusal ve uluslararası alanda farklı kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Arslan, “Yazarlar Birliğimize bir önerimiz var. Biz Türkiye’de zaman zaman ulusal ve uluslararası düzeyde kültür sanat faaliyetleri kapsamında Kısa Film Yarışması ve Fotoğraf Yarışması düzenliyoruz. Yazarlar Birliğimizle birlikte her yıl özellikle emek temalı hikayeler, romanlar, makaleler vb. bu alanda bir yarışma düzenleyip, yazılmış eserleri ödüllendirelim istiyoruz” dedi. 

“Mahmut Arslan Başkanımıza Teşekkür Ediyorum” 

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan, HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın yeni binasında bir genel kurul gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Mehmet Doğan hocamızın rahatsızlığı nedeniyle buruk bir genel kurul gerçekleştiriyoruz. Yazarlar Birliğimiz, gönüllü bir kuruluştur. Kuruluşumuzun birinci ilkesi, samimiyet ve ihlastır. Hiçbir çıkar ve menfaati yoktur, maddi kaygısı yoktur. Temel espri o yapılan işin dört başı mamur icra edilmesidir. Mehmet Doğan hocamızın kuralı da budur. İkinci ilkemiz ise istikamettir. Bir hedefimiz vardır bu da milli şuuru ayakta tutmaktır. Bu salonda bizlere bu genel kurulu yapmamıza imkana sağlayan HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu. 

“Yazarlar Birliğimiz Türkiye’nin Gür Sedasıdır” 

Yaptıkları her işi istişare içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Arıcan, “Yazarlar Birliğimizde her hafta istişare toplantısı yaparız. Mehmet hocamız sürekli yapılan işleri takip eder. İstişare ile yaptığımız ve karara bağlanan işler sonradan ete kemiğe bürünür. Yazarlar Birliğimiz hiçbir vesayet altında değildir, yapılması gereken doğru bir iş ise bunu hayata geçirir. Türkiye’nin en zor zamanlarında, kimsenin sesinin çıkmadığı zamanlarda gür sedası ile Yazarlar Birliğimiz Türkiye’nin sesi olmuştur, iradesini ortaya koymuştur” diye konuştu. 

Programda Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Kaynak: https://hakis.org.tr/haberler.php?action=haber_detay&id=4996

haber_4996_2.jpghaber_4996_5.jpghaber_4996_6.jpghaber_4996_3.jpg

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim