• İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

ASBÜ ve Memur-Sen’den "Aile Kongresi"

ASBÜ ve Memur-Sen’den "Aile Kongresi"
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Memur-Sen Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenleyeceği "Aile Kongresi" 14-16 Ağustos'ta yapılacak.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek kongrede, "Değer Olarak Aile", "Aile ve Kültür", "İktisat Politikaları ve Aile", "Çalışma Hayatı ve Aile" başlıkları ele alınacak.

Kongrede, "aile" konusu, kültür, iktisat, çalışma hayatı alanlarında farkı üniversite ve eğitim kurumlarından uzman isimlerce masaya yatırılacak. Kongrede aile kavramı, tarihsel süreçte hem kültürel hem de iktisadi politikalar açısından irdelenecek. Uzmanlar, oturumların sonlarında yine video konferans yöntemiyle soruları cevaplandıracak.

Programda gerçekleştirilecek konuşmaların konu başlıkları ise şu şekilde:

“Modern Zamanlarda Ailenin Dönüşümü” , “Ailenin Ruh Sağlığı” , “İnsancılık Dünya Görüşlerinde Ailenin Anlamı” , “Gelenek ve Modernizm Arasında Aile” , “Aile Kurumunda Sabiteler ve Değişkenler” , “Aile Reisi Olarak Hz. Peygamberin Örnekliği” , “Yeni Bir Aile Yaklaşımı Denemesi: Ailenin Fıkhından Ailenin Hikmetine” , “Çekirdek Aile Çerezleşiyor mu? - Ailenin Geleceğine Dair Sosyolojik Mülahazalar” , “Ferdin Bânisi, Toplumun Vitrini ve Alemin Aynası Olarak Aile” , “Türkiye’nin Değişen Sosyolojisi ve Aileye Yansımaları” , “Manevi Değerler Temelinde Ailenin Sürekli İnşası” , “Devlet Gölgesinde Aile” , “Tarihsel Perspektifte Ailenin Dönüşümü: Alternatif Bir Okuma” , “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Söylemi Karşısında Aile” , “Ebeveynlikte Son Dönem Dönüşümler: Aile Sisteminde Birlikte Ebeveynliğin Bağlanma İlişkileri Üzerindeki Etkileri” , “Aile Dayanıklılığı” , “Aileye İdeolojik Yaklaşımlar” , “Gelenek ve Modernite Arasında Aile” , “BM Sözleşmelerinde Ailenin Korunması” , “Türkiye’de Aile Politikaları” , “Uluslararası Sözleşmelerde Aileye Bakış” , “İslam İşbirliği Teşkilatı ve Aile Politikaları” , “Toplumsal Değerlerin Türk Aile Hukukundaki Yansımaları” , “Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin ILO Sözleşmesi” , “İş-Hayat Dengesi ve İstihdam” , “İktisat ve Aile” , “Sosyal Politikalarda Aile” , “Pozitif Ayrımcılığın Aile Hayatına Etkileri” , “Aile ve Vergi Politikaları” , “Sözleşmelilik ve Aile” , “Çalışma Hayatında Mobbing ve Şiddet” , “Sözleşmelilik ve Aile” , “Pozitif Ayrımcılığın Aile Hayatına Etkileri”

1-005.png2-010.png3-007.png4-005.png

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim