• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

ASBÜ ve TDMMB arasında iş birliği protokolü imzalandı

ASBÜ ve TDMMB arasında iş birliği protokolü imzalandı
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği 20. Yılı Olağan Genel Kurulu Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın da katıldığı genel kurulda Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanlığına, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse seçildi.

Göreve gelen Köse, “Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin Kongresinde Şahsına Genel Başkanlık görevi tevdi eden kıymetli büyüklerime ve kongre delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Türk Dünyasında, Dilde, Fikirde ve İşte Birlik’in Mühendislik ve Mimarlık alanında hayata geçirilmesi amacıyla pek çok önemli projeye imza atan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin Emektarlarına Başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sn Mücahit Demirtaş olmak üzere, Kurucu Genel Başkanımız Sn İlyas Demirci’ye ve Gönül Coğrafyamızın güzel insanlarına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Kurulda, Kızıl Elma Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülleri de sahiplerine tevdi edildi. Dr. Yakup Ömeroğlu ödülünü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın elinden aldı.

Türk Dünyası ve Akraba Toplulukların kültür coğrafyasında, mühendislik, mimarlık ve şehircilik alanında faaliyetler düzenlemek için kurulan ve önemli çalışmalar gerçekleştiren birlik ile ASBÜ arasında iş birliği protokolü de imzalandı.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Murat Köse’nin birlikte imzaladıkları protokol; ortak/yerel miras ışığında müşterek mimarlık, mühendislik, uzay teknolojileri ve havacılık anlayışını ön plana çıkarma, araştırma ve bu alanlarda Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Kültür Coğrafyasında ilişkileri teşvik etmek, geliştirmek ve araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak ve bunları yaygınlaştırmayı kapsıyor.

2-(4)-010.jpeg

Bu haber toplam 267 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim