• İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

ASBÜ'de “Uluslararası Mahtumkulu Firaki Bilgi Şöleni” düzenlendi

ASBÜ'de “Uluslararası Mahtumkulu Firaki Bilgi Şöleni” düzenlendi
Türkmen edebiyatının gelişmesine önemli bir katkı sağlayan şair Mahtumkulu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde (ASBÜ) düzenlenen bilgi şöleni ine anıldı.

Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, EkoAvrasya Vakfı ve TÜRKSOY Yazarlar Birliği iş birliğiyle 5 Ekim 2023 Perşembe ASBÜ Sezai Karakoç salonunda yapılan programa öğrenciler, akademisyenler ve idari personel büyük ilgi gösterdi.

Bilgi şöleninin açılışında konuşan TYB Genel Başkanı ve ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, doğumunun 300. yılı anısına düzenlenen Uluslararası Mahtumkulu Firaki Bilgi Şöleni’ne ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arıcan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kardeş devlet Türkmenistan’ın bağımsızlığını tanıyan ve Türkmenistan’da büyükelçilik açan ilk ülke olmuştur. 2023 yılı itibarıyla, Türkmenistan’ın bağımsızlığının 32’nci yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz” diye konuştu.

Bilgi şöleninde, EkoAvrasya Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Kurnaz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Türkmenistan Büyükelçisi Mekan İşankuliyev, Bursa Milletvekili Osman Mesten, MHP Başkan Yardımcısı ve TBMM Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Amasya Milletvekili Haluk İpek konuşma yaptılar.

2-128.jpg

Bilgi şöleninde dört oturum yapıldı.

Prof. Dr. Fikret Türkmen oturum başkanlığında yürütülen Ata Govşudov oturumunda Prof. Dr. Mehmet Temizkan, Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, Doç. Dr. Soner Sağlam ve Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar konuştu.

Prof. Dr. Fatih Kirişçioğlu oturum başkanlığında yürütülen Meti Köseyev oturumunda Prof. Dr. Melek Erdem, Prof. Dr. Oğuzhan Durmuş, Doç. Dr. Berdi Sarıyev ve Doç. Dr. Selcan Sağlık Şahin değerlendirmelerde bulundular.

Prof. Dr. Bilal Çakıcı oturum başkanlığında yürütülen Annagurban Aşırov oturumunda Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Prof. Dr. Mustafa Baş, Doç. Dr. Hidayet Peker ve Dr. Emrah Yılmaz konuşmacı olarak yer aldılar.

Programın Beril Saygı oturum başkanlığında yürütülen Genç Yazarlar oturumunda da öğrencilerimiz Ogulbossan Rejepova, Hatice Dağ, Zeynep Gişi ve Süleyman Saf konuşma yaptılar. Programın genel değerlendirme oturumunda da ASBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bilal Çakıcı ve ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Durmuş konuşma yaptılar.

 

3-115.jpg

 

 

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim