• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

ASBÜ’den Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bilgisayar

ASBÜ’den Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bilgisayar
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan depremde ağır hasar gören Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bilgisayar yardımında bulundu.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan depremde ağır hasar gören Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bilgisayar yardımında bulundu. Depremin ilk günü memleketi Hatay’a giderek beş gün boyunca arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmalarına katkı sağlayan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Ankara’ya döndükten sonra da AFAD ve Türk Kızılay’ın deprem bölgesine yaptıkları yardımların lojistik çalışmalarına katkı sağlamıştı.

ASBÜ’DEN 28 ADET BİLGİSAYARI

10 Mart 2023 günü, ASBÜ’den bir grup akademisyen ve idari çalışanlarla birlikte tekrar Hatay’a giden Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan hem depremde zarar gören mahallerde incelemelerde bulundu hem de Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’i ziyaret etti. Ziyarette, Eren’e geçmiş olsun dileklerini bildiren Arıcan, Ankara’dan getirdikleri 28 adet bilgisayarı da okula bağışladı.

YARALARIMIZI HIZLA SARIYORUZ

Arıcan ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve on bir ilimizi etkileyen depremin ilk anından itibaren devletimiz ve vatandaşlarımız tüm imkanlarıyla canhıraş bir arama-kurtarma çalışmasına girişti. Bu sürede ne yazık ki çok sayıda deprem şehidimiz, yaralılarımız ve maddi kayıplarımız oldu. Şimdi de enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor . Bu arada milletimiz; kadın-erkek, genç- yaşlı hep birlikte yardım için seferber oldular. Hâlâ yardım malzemeleri gelmeye devam ediyor. Çok şükür hızla yaralarımızı sarıyoruz” dedi.

Yıkılan ve hasar gören evlerinden ayrılmak durumunda kalan depremzedeler için hızlı bir şekilde çadır ve konteyner kentler kurulmaya devam edildiğini, bazı depremzede ailelerin ise depremden etkilenmeyen illerdeki öğrenci yurtlarına ve konukevlerine yerleştirildiğini belirten Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, “bölgede hayat normale dönene kadar yardım elimizi oradan çekmemeliyiz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: https://www.anadolugazete.com.tr/guncel/asbuden-hatay-mustafa-kemal-universitesine-bilgisayar-110501h.htm

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim