• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

“ASBÜ’den mezun olanlar en az iki dil öğreniyor”

“ASBÜ’den mezun olanlar en az iki dil öğreniyor”
Ankara’nın kalbi Ulus’taki tarihi binası, ulaşım imkânı, akademik kadrosu ve eğitim kalitesiyle herkesin dikkatini çeken Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), tercih döneminde yoğun ilgi görüyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih süreçleri ve üniversitelerin tanıtım günleri de başladı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, anadolugazete.com.tr Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve Muhabir Muhammed Ayber’in sorularını yanıtladı. Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler, en az iki yabancı dil öğrenerek buradan mezun oluyor.” dedi.

SOSYAL BİLİMLER ALANINDA İLK VE TEK DEVLET ÜNİVERSİTESİ

-Görev süreniz boyunca üniversiteyi hayal ettiğiniz noktaya getirebildiniz mi?

ASBÜ, sosyal bilimler alanında ilk ve tek devlet üniversitesidir. Üniversitemiz araştırma odaklı, lisansüstü eksenli tematik bir devlet üniversitesidir. 2020’de göreve başladığımdan beri üniversitenin araştırma odaklı eğitim anlayışına uygun olarak araştırma merkezleri sayısına her geçen gün bir yenisini ekledik. Şu an farklı alanlarda faaliyet gösteren 21 farklı araştırma merkezimiz bulunmaktadır. Bunlar içerisinde Göç Çalışmaları merkezinden Sosyal inovasyona, klinik psikolojiden, kent çalışmalarına farklı alanlarda hizmet vermekte ve toplumsal katkı sunmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde Müzeler Avlusu projesi kapsamında kurulması planlanan müzelerden ilki olan ASBÜ Hazine Müzesi faaliyete geçirilmiştir. Atatürk’ün emriyle açılan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk hazine kasası üniversitemiz bünyesinde müzeye dönüştürülmüştür. Ayrıca, Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBÜ-SİM) bünyesinde yine Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Sosyokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmuş ve yakın zamanda farklı firmaların da katkılarıyla üniversite yerleşkemizde faaliyete geçmiştir. Örnekleri farklı üniversitelerde fen bilimleri alanında görülen Teknokentlerin sosyal bilimler alanındaki ilk örneği ASBÜ Sosyokent bünyesinde faaliyete geçirilmiştir. Bunun yanı sıra yakın zamanda üniversitemiz bünyesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Hacettepe Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ortaklığında Disiplinlerarası Sosyal Araştırmalar ve Yenilik Enstitüsü kurulmuştur. Aynı zamanda üniversitemiz Dijital Alanda Uzmanlaşan Üniversite olarak seçilmiştir ve bu kapsamda araştırma projeleri yürütülmektedir.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/egitim/asbuden-mezun-en-az-iki-dil-ogreniyor-124846h.htm

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim