• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Aydın Ünal: İktidar ve Filistin: Yiğidi öldür, hakkını yeme

Aydın Ünal: İktidar ve Filistin: Yiğidi öldür, hakkını yeme

22 yıldır kesintisiz iktidarda olan bir partinin her türlü kusuru, hatası olur. Muhalifler gece gündüz, haklı haksız ve yerli yersiz AK Parti’yi eleştiriyorlar ancak esas kıymetli olan partinin kendi tabanının yapacağı eleştirilerdir.

15 Temmuz darbe girişiminde sokağa çıkarak iktidarı darbecilerin elinden kurtarması, 28 Mayıs 2023 seçimlerinde uluslararası bir koalisyona karşı Erdoğan’a sahip çıkması, tabana, AK Parti’yi daha sık eleştirme imkân ve hakkı sağladı.

Tabandan gelen eleştiri iyidir, samimidir, yapıcıdır. Yanlışa yanlış demek iktidarı yıpratmaz, tersine hatasından dönme, daha iyiyi yapma fırsatı verir.

Eleştiride hakkaniyetli davranmak da son derece mühimdir. Son aylarda, Filistin’de devam eden soykırım karşısında AK Parti iktidarı ile Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavırlarının eleştirildiğini, bu eleştirinin de gittikçe yaygınlaştığını görüyoruz.

Şimdi eğri oturalım ama doğru konuşalım. Yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim. AK Parti iktidarını ve Erdoğan’ı her konuda eleştirebilirsiniz de, Filistin meselesi üzerinden eleştirmek büyük haksızlık olur.

AK Parti’nin ve Erdoğan’ın Filistin duyarlılığını, iktidara geldiği 18 Kasım 2002’den bu yana Filistin için yaptıklarını anlatmaya kalksak yerimiz yetmez. Son 22 yılda, Türkiye’de ve dünyada hiçbir siyasi parti, hiçbir lider Filistin meselesini AK Parti ve Erdoğan kadar cesaretle savunmadı. Sadece şu kadarını söyleyelim: AK Parti’yi, Erdoğan’ı ve Erdoğan’ın ailesini doğrudan hedef alan Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi ve kanlı 15 Temmuz darbe girişimi, 2009’daki “One Minute” çıkışının, 2010’daki Mavi Marmara olayı sonrası Erdoğan’ın İsrail’e karşı takındığı sert tavrın ve Erdoğan’ın çeşitli tarihlerde Hamas ile yaptığı görüşmelerin bir intikamı olarak sahneye konulmuştu.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim