• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Ayhan Demir: Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike

Ayhan Demir: Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike
Birkaç haftadır, Arnavutluk İslam Birliği’ndeki FETÖ yapılanmasından ve Tiran Namazgâh Camii’nin geleceğinden bahsediyoruz. Bu hafta her iki konuyu birleştirelim.

Bugünlerde Tiran’da, oldukça tehlikeli hazırlık var: Tiran Namazgâh Camii’ni, Arnavutluk İslam Birliği’nden kurtarmak amacıyla, yeni kurulacak bir derneğe bağlamak. Niyet güzel ama ava giderken avlanma ihtimali  de dikkate alınarak hareket edilmeli.

Nasıl? Şöyle…

Laik bir devlet yapısına sahip olan Arnavutluk Cumhuriyeti ile bizdeki Diyanet İşleri Başkanlığı’na denk gelen Arnavutluk İslam Birliği arasındaki ilişkiyi düzenleyen; her türlü iletişimi ve denetimi sağlayan Arnavutluk Dinler Komitesi Başkanlığı’dır. Bu başkanlık bünyesinde toplam on kişi bulunuyor. 

Arnavutluk Dinler Komitesi Başkanı, Arnavutluk Başbakanı tarafından atanıyor. Arnavutluk’ta din olarak kabul edilen inanca ait müessese için bu kurum bünyesinde sorumlu bir kişi bulunuyor. Bu bağlamda, Arnavutluk Dinler Komitesi Başkanlığı bünyesinde; İslam, Ortodoks Kilisesi, Katolik Kilisesi, Bektaşiler, Evenjelizm ve diğer inançların, toplam beş temsilcisi bulunuyor.

Din temsilcilerinin altında da uzman sıfatıyla görev yapan kişiler yer alıyor. Din temsilcileri, kurum başkanının önerisi ve başbakanın atamasıyla görev yapıyorlar. Uzamanlar ise doğrudan kurum başkanı tarafından belirleniyor. Kurumda, bekçi ve arşiv sorumlusuna ilaveten, iki uzman görev yapıyor.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/namazgah-camiini-bekleyen-tehlike-44808.html

Bu haber toplam 285 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim