• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Azerbaycan’ın bugünkü başarısı Kafkasya’yı şekillendirecektir

Azerbaycan’ın bugünkü başarısı Kafkasya’yı şekillendirecektir

Ermeniler yüz yıl sonra tekrar saldırıya geçti ve karşılarında hiç ummadıkları bir Azerbaycan buldular. İki yüz yıldan fazla bir zaman sonra Kafkasya Türklerinin şartları değiştirebilecek güce ulaştıkları görüldü. Bu, siyasî dengeler açısından yeni bir gelişmedir. Azerbaycan’ın bu gücünü Türkiye ile birlikte düşünmek gerekir. İkisinden biri zaaf üretiyor olsaydı dengeler üzerinde kalıcı etki uyandırmak kolay olmazdı.

Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları Rusya tarafından Moskova’ya davet edilince çoğu kimse Azerbaycan topraklarında devam eden savaşın durdurulacağını düşündü. Onlar, Moskova’nın bir aşamaya kadar müdahale etmemesini farklı şekillerde yorumlayarak müdahale zamanını Rusya’nın belirleyeceğini düşündüler.

Onlara göre biraz müsaade edildikten sonra her şey eski hâline dönmese de Rusya’nın belirlediği şartlar geçerli olacak. Moskova’daki müzakereler gün boyu devam ettikten sonra ateşkes antlaşması imzalandı ve çoğu kimsenin haklı çıktığı bir ortam oluştu. Hatta cephede ezici bir üstünlük kuran Azerbaycan’ın kazanımlarına dahi şüphe ile bakılmaya başlandı. Fakat çok kısa bir zaman sonra Ermenistan tarafı ateşkes antlaşmasının şartlarını yerine getirmediği için cephe savaşları kaldığı yerden devam etti.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/azerbaycanin-bugunku-basarisi-kafkasyayi-sekillendirecektir-3562196

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim