• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Bakan Kasapoğlu: Asım Gültekin değerli bir edebiyatçıydı

Bakan Kasapoğlu: Asım Gültekin değerli bir edebiyatçıydı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Asım Gültekin anısına düzenlenen "Bir Sonbahar Öyküsü - I. Gençler Arası Öykü Yarışması" ödül törenine katıldı.

Bakanlıktaki törende konuşan Bakan Kasapoğlu,  "Yarışmaya büyük bir katılım oldu. Gençlerimizin kitap ve edebiyatla bu anlamlı birlikteliğini, heyecanını görmek bizleri mutlu etti. Bu vesileyle başta, bu anlamlı yarışmaya katılan tüm gençlerimizi kutluyorum. Başarılı olan gençlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum." dedi.

Bakan Kasapoğlu: Gültekin yarına gençler yetiştirdi

Konuşmasında Asım Gültekin’in çok değerli bir edebiyatçı olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Asım Gültekin, kimimize göre yazıdır, kimimize göre kitap... Ağabeylik, kardeşlik, dostluk, fedakarlık demek, hiçbir beklentisi olmaksızın yardıma koşmak demek... Dergicilik, fanzinler, dergi fuarları, umut, ümit demek... Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören demek... Ankara'ya geldiğinde ziyaret ettiği kişilerden biriydi. Asım Gültekin'in çağrıştırdığı pek çok konu, kavram ve kişi var. İnanıyorum ki onun elinden tuttuğu değerli gençler, onun o güzel ruhundan aldıkları ilhamla, yarının dergicileri, yazarları, düşünce insanları olacak."

Başkan Arıcan: Gençlik ve Spor Bakanlığımızı takdir ediyorum

Törene onur konuğu olarak katılan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’da yaptığı konuşmada “Asım Gültekin Anadolu irfanının ruh dünyasını inşa etmeye çalışan bir dil, bir üslup kullanıyordu. Günümüzün önemli edebiyatçıları, gönül insanları Sezai Karakoç ve Rasim Özden’e ustalarım derdi. Gençlerimiz için büyük hizmetler yaptı. Kendisini rahmet ve şükranla anıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın onun adına öykü yarışması düzenlemesi ise takdire şayan buluyorum.” dedi.

 Türkiye Yazarlar Birliği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile genç yazarlar kurultayları düzenlediklerini belirten Başkan Arıcan gerçekleştirilecek 4. kurultayı ise gönül coğrafyamızdan gençleri de davet ederek uluslar arası bir arenaya taşımayı planladıklarını söyledi.

 

Kurultayların etkinlik oturumlarında, edebiyatın farklı dallarında eserler veren gençlerle usta yazarları buluşturduklarını belirten Genel Başkan Arıcan, "Günümüzün önemli yazarları bilgi, tecrübe ve deneyimlerini genç arkadaşlarımızla paylaşıp onlara okuma ve yazmanın yol ve yöntemlerini anlatıyorlar" dedi.

Konuşmasında, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere yönelik faaliyetlerine ilişkin olarak da değerlendirmede bulunan Genel Başkan Arıcan, “ Gençlik ve Spor Bakanlığı  gençlerimizin ruh ve beden sağlıklarının korunması, gelişmesi, yarınlarımıza erdemli bireylerin yetiştirilmesi amacıyla; ulusal ve uluslararası çok önemli faaliyetler düzenliyor. Gençlik ve Spor Bakanımızı ve  tüm ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Türkiye dışında KKTC, Kırgızistan, Suriye, Almanya ve Fransa'dan da başvurunun yapıldığı yarışmaya 1735 öykü gönderildi. 13-17 ve 18-24 yaş olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada, her iki kategoride dereceye giren 50 genç ödüllendirildi.

Bakanlıkda düzenlenen törene Asım Gültekin'in eşi Nurdan Gültekin ve çocukları da katıldı.

1-(3)-008.jpg3-061.jpg

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim