• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Bakan Yardımcısı Demircan TYB’yi ziyaret etti

Bakan Yardımcısı Demircan TYB’yi ziyaret etti
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan’ı ziyaret etti.

22. 02. 2022 tarihinde TYB Genel Merkezinde gerçekleşen ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı Demircan, TYB’nin ülkemizin kültürüne, sanatına, edebiyatına önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Özellikle son yirmi yıldır ülkemizin içerde önemli gelişmelerin, dünya ölçeğinde yatırımların, değişim ve gelişimim yaşandığını, bölgesinde ise komşu ülkeler tarafından lider olarak tanındığını belirten Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyüme ve kalkınma hedefleriyle birlikte kültür, sanat politikamızın da hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz ilerlemeyi kaydetmesi için büyük bir çaba gösteriyoruz. Bakanlık olarak, milletimizi bir arada tutan önemli değerlerimizin başında gelen ve   bünyesinde birlik, beraberlik, maddi ve manevi değerler taşıyan kültüre, sanata büyük önem veriyoruz. Bu alanlarda faaliyet gösteren kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına olan desteğimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor.”

Genel Başkan Arıcan da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TYB’nin kurulduğu 1978 yılından bu yana yurt içinde ve yurt dışında önemli faaliyetler düzenlediğini belirten Arıcan, dilimizi, kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı “ yerli ve milli” bir anlayışla daha da ileriye taşımanın  gayreti içindeyiz diye konuştu.

Anadolu’nun hemen hemen birçok şehrinde; yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile okur yazar buluşmaları, kültür kervanları, şiir şölenleri, uluslararası kongreler, kültür sanat faaliyetleri, sempozyum ve paneller düzenlenmeye devam ettiklerini belirten Genel Başkan Arıcan, “Kadim medeniyetimizin değerlerini, edebiyatçılarını anma ve  anlatmanın yanı sıra günümüz şair ve yazarlarını, fikir ve ilim insanlarını topluma tanıtmak için de özel etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.

Ülkemizin ve Türk Dünyasındaki edebiyatın, sanatın ve kültürün konuşulduğu ziyarete; Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kurtoğlu ve Ali Kılcı’da katıldı.

Günün anısına, TYB Genel Başkanı Arıcan ve TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’a TYB’nin kitaplarından hediye ettiler.

02778f6a-2a9b-48f1-975f-46fce468fbc5.jpgf636f0fd-3410-44c5-95ff-384dd6c68678.jpg

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim