• İstanbul 22 °C
  • Ankara 21 °C

Başkan Arıcan, Atatürk Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı

Başkan Arıcan, Atatürk Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Üniversitenin kongre salonunda düzenlenen törene; Vali Mustafa Çiftçi, milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kamu yöneticileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, fakülte dekanları, akademisyen ile öğrenciler katıldı.

Burada eğitim-öğretim yılının ilk dersini veren Bakan Tekin, "İçinde yaşadığımız felaket anı ile ilgili birkaç cümle söylemek istiyorum. Yaşananlar ile ilgili herkes bir şeyler söylüyor, herkes konuşuyor. Benim Atatürk Üniversitesi eğitim-öğretim yılı açılışında buradaki akademisyen dostlarımızdan, Türkiye ve İslam dünyasındaki akademisyenlerden bir istirhamım var; onu paylaşmış olmak istiyorum. Dünyada barışı ve insan haklarını korumakla mükellef uluslararası yapılar var. BM başta olmak üzere, sonra insan hakları ihlallerine karşı tedbir almak üzere Lahey, AİHM gibi uluslararası yargı mekanizmaları var. Bunlar, bugüne kadar birçok kez, birçok konuya müdahil oldular. Enteresan bir şekilde müdahale şekilleri, İslam dünyasının doğu toplumlarını çok tatmin etmiyor. Genellikle bizim arzularımızın, temennilerimizin dışındaki konulara müdahale ediyorlar. 1980'li yılların başında Türk soydaşlarımıza yapılan müdahaleler, Bosna'da yaşadıklarımız, belirli aralıklarla Filistin'de yaşadıklarımız. Bunlarla ilgili bu uluslararası yapılar, kılını kıpırdatmıyor. Son 2 yıl içerisinde yaşadığımız Rusya-Ukrayna savaşında da aynı yapılar faaliyete geçti. Rusya'ya spordan sanata, ticaretten ekonomiye kadar her alanda yaptırımlar uyguladılar. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Azerbaycan'ın haklı talepleri ile ilgili AİHM, Ermenistan'ın başvurusunu kabul edilebilir buldu. Ama gözümüzün önünde çocuklar, hastalar, hunharca katlediliyor. Uluslararası yargı mekanizmalardan, barışı korumakla mükellef kuruluşlardan doğru dürüst bir ses çıkmıyor" dedi.

2-136.jpg

3-016.jpeg

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Akademik Teşvik Ödül Töreninde ” Eğitim temelli topluma katkı” kategorisindeki ödül kazanan öğretim üyelerine ödüllerini takdim etti.

 

 

Bu haber toplam 331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim