• İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Başkan Arıcan: Gençlerin Bedensel ve Ruhsal Gelişmelerine Önem Vermeliyiz

Başkan Arıcan: Gençlerin Bedensel ve Ruhsal Gelişmelerine Önem Vermeliyiz
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, BBN Türk’ün “Kırmızı Kalem” programına konuşmacı olarak katıldı.

18 Nisan 2021 tarihinde saat: 11.30 da başlayan söyleşiyi İsmail Yolcu Yönetti.

Eğitimci Süleyman Beledioğlu ve psikolojik danışman Besim Türkoğlu’nun da katıldığı program BBN Türk’ün sosyal medya hesaplarından canlı olarak da yayınlandı.

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra ailelerin büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Her olayın ve olgunun bir avantajı bir de dezavantaj var.  Üniversite öğrencilerimiz açısından meseleye baktığımızda elbette oldukça zor bir dönem. Öğrencinin bir sınıf ortamında ders görmesi, hocasıyla yüz yüze görüşmesi, kütüphanelerde araştırma yapması, bazı konuları arkadaşlarıyla müzakerede bulunması, kantin ortamında sosyalleşmesinin önemi hiçbir zaman zaman göz ardı edilemez.” dedi.

“Salgınla ilgili gelişmelere baktığımız zaman kısa bir süre içinde normal hayatımıza dönmek zor gibi görünüyor” diyen Başkan Arıcan bu süreçte çevrimiçi yapılan programların masa başında ve sabit oturmayı gerektirdiğinden ilerde sağlık sorunlarını da berberinde getirebileceği uyarısında bulundu.

Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Normal zamanda çocukların ve gençlerin dijital ortamda fazla zaman geçirmelerinden şikayet ederken özellikle korona virüsle mücadele döneminde yaşadığımız şu günlerde, eğitim ve çalışma için evlerimize kapandık. İnternet kullanıcılığı hayatımızın önemli bir zamanını alıyor. Akıllı telefonların, bilgisayarın ve  tabletin başında geçirilen zaman uzun, sosyalleşme yok, spor ve bedensel aktiviteler sınırlı. Durum böyle olunca özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin ilerde karşılaşmaları muhtemel olan bedensel, fizyolojik ve  psikolojik  sorunları için bir çok gelişmiş ülkede olduğu gibi bizde de şimdiden  tedbirlerin alınması gerekir.”

Bu haber toplam 472 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim