• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Başkan Arıcan: Günümüzde “Bilim ve Felsefe” ilişkisi önem kazandı

Başkan Arıcan: Günümüzde “Bilim ve Felsefe” ilişkisi önem kazandı
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin düzenlediği “Bilim ve Felsefe” söyleşine konuşmacı olarak katıldı.

25.06. 2021 tarihinde saat: 21.00 de başlayan program üniversitenin http://bit.ly.nevemm-bf hesabından canlı olarak yayınlandı.

Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş’ın yönettiği söyleşinin açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin  akademisyenliğin diğer mesleklerden en belirgin farkının hayatı ve toplumu metodolojik bir bakışla okuma becerisi olduğunu ve bu beceri olmadığında akademisyenliğin anlamını yitirdiğini, salt teknik bir beceriye indirgendiğini ifade etti.

Akademisyenler ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, bilim, bilgi ve felsefenin tarihsel gelişimi hakkında değerlendirmelerde bulunduktan sonra özellikle son yüzyılda hızla gelişen teknoloji nedeniyle bilim ve felsefeyi birlikte düşünmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Günümüzde insanların bilimsel gelişmelerin hızına sadece hayata giren ürünlerini kullanma noktasında yetiştiklerini, gelişmelerin amacı ve süreci noktasında farkındalıklarının olmadığını ifade eden Prof. Dr. Arıcan, bilimin geleceğine yönelik ünlü bilim insanlarının ifadelerinden alıntılar ile öngörülerde bulundu.

Bilim ve teknolojinin önümüzdeki yüzyılda insan hayatına sunacağı ürünlerin hali hazırda bulunduğunu ancak ekonomi, finans gibi faktörlerin belirleyiciliği nedeni ile henüz insan ve toplum hayatına girmediğini ifade eden Arıcan, bilimin sosyal, bireysel ve doğayla uyumlu bir şekilde yeniden yorumlanmasının gelecek adına kritik bir öneme sahip olduğunu da vurguladı.

Programın sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan davetleri için Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e, söyleşiyi yönettiği için NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş’a ve katılımcı akademisyenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim