• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Beşir Ayvazoğlu ile Tevfik Fikret'i Konuşacağız

Beşir Ayvazoğlu ile Tevfik Fikret'i Konuşacağız
Kültür ve Edebiyatımızdan programında Beşir Ayvazoğlu ile Servet-i Fünun edebiyatının önde gelen şairlerinden Tevfik Fikret konu edilecek.

Ayvazoğlu’nun 2019 yılının Ekim ayında basılan bu son eserinde kapsamlı bir Tevfik Fikret portresi yer almaktadır. Modern Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Fikret hakkında pek çok akademik ve akademi dışı yayınlar yapılmıştır. Mehmet Kaplan ve Kenan Akyüz ile başlayan bu çalışmaların son halkasını Beşir Ayvazoğlu’nun bu eseri oluşturmaktadır. “Fikret” kapsamlı bir eser olmakla birlikte kültür tarihi özelliği de taşımakta. Namık Kemal ile başlayan yeni Türkiye’nin sosyal, siyasi ve fikri gelişim sürecini Ayvazoğlu’nun estetik üslubuyla kaleme aldığı bu çalışmasında okumak mümkün.

Sadece şiirleriyle değil şahsiyetiyle de melankolinin müşahhas hali olan Tevfik Fikret üzerine gerçekleştirilecek bu söyleşi 26 Kasım 2020, 11:00’da Türkiye Yazarlar Birliği'nin youtube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır.

youtube.com/turkiyeyazarlarbirligi

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim