• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Konya 21 °C
  • Sakarya 22 °C
  • Şanlıurfa 26 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 25 °C
  • Bolu 20 °C
  • Bursa 21 °C

Bişkek'te 1 Milyon Kitaplı Bir Çocuk Kütüphanesi Var

Bişkek'te 1 Milyon Kitaplı Bir Çocuk Kütüphanesi Var
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek 22 kütüphaneye evsahipliği yapıyor. Bu kütüphanelerden biri de Kasımalı Bayalinov Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi. Kütüphane dünya klasiklerini ve süreli yayınları okurlara sunuyor.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek 22 kütüphaneye ev sahipliği yapıyor. Şehrin ikinci en büyük kütüphanesi Kasımalı Bayalinov Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi. 1962'de ünlü Rus felsefeci Nikolay Çernışevskiy'in adı ile açılan kütüphane, ülkenin bağımsızlığını ilan etmesiyle ünlü Kırgız çocuk kitapları yazarı Kasımalı Bayalinov’un adını aldı.

Bişkek Sovetskaya caddesindeki kütüphane yaklaşık 1 milyon basılı eser barındırıyor. 14 bölümden oluşan kütüphanede, çocuk ve gençlere yönelik dünya klasikleri ve süreli yayınlar yer alıyor. Bişkek Bayalinov Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi her geçen yıl projelerine yenilerini de ekliyor.

Kütüphane Dış Bağlantılar Bölümü BaşkanıMadina Sıdıkova, kurumu hakkında şu şekilde konuştu: “Bizim kütüphanemiz Sovyetler döneminden miras kalan bir kurum. Ama Kasımali Bayalinov adını 1993 yılında aldı, yeniden yapılandırıldı. Kütüphanemize yılda yaklaşık 30 bin yeni küçük okuyucu ekleniyor. Okuyucu arttıkça kütüphanemiz gelen kitaplarla yenileniyor. Biz bu konuda başta hükümet olmak üzere çeşitli uluslararası kurumlarla da işbirliği içerisindeyiz. Bunun yanı sıra durmadan gelişmek için çeşitli projeler üzerinde de çalışıyoruz. Günümüzde, elimizde olan canlı projelerden biri de kütüphane bünyesinde küçük bir kukla tiyatrosu kurmak. Bu konuda amaçlarımızı belirleyerek yakın zamanda kuklaları satın alacağız ve yeni eğitim - öğretim yılında, okula dönen öğrencilerimizi yeni haberlerle karşılayacağız.”

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/dunyada-kultur/24636/biskekte-1-milyon-kitapli-bir-cocuk-kutuphanesi-var-video

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim