• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bu sergi sizi geçmişe götürecek

Bu sergi sizi geçmişe götürecek

Ahmet Şenol'un hazırladığı "Halk Kültürü ve Etnografik Ürünler Sergisi" Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Müze Müdürlüğü destekleriyle Uzunyuva Anıt Mezarı ve Müze Kompleksi’nde açıldı. Geçmişin unutulmaması için bunu görsel olarak da desteklemek amacıyla yola çıkan Ahmet Şenol, 30 yılın emeği olan maket ürünleri sizlerin beğenisine sunuyor. 

Halk kültürü ve halk oyunları araştırmacısı-Yazar-Şair-Fotoğraf sanatçısı-Koleksiyoner Ahmet Şenol tarafından hazırlanan “Halk Kültürü ve Etnografik Ürünler Sergisi” Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Müze Müdürlüğü destekleriyle Uzunyuva Anıt Mezarı ve Müze Kompleksi’nde Müzeler haftası nedeniyle 18 Mayıs’ta vatandaşların beğenisine sunuldu. 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında düzenlenen, "Halk Kültürü ve Etnografik Ürünler Sergisi"nin açılışına Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de katıldı. Ahmet Şenol’dan sergi hakkında bilgi alan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’ye Euromos Antik Kenti Kazı Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abuzer Kızıl ile beraberindekiler eşlik etti. Sergide, Ankara’da yer alan meşhur konaklar, Mehmet Akif Ersoy’un evi, eski Büyük Millet Meclisi, İshak Paşa Sarayı, Ahi Evran Camii ve Külliyatı, Çanakkale Şehitliği’ne ait birçok eser, cam altı boyama ile yapılmış yöresel kadın potreleri, geleneksel müzik aletleri, vidalardan yapılmış heykeller, mühürler, paralar, ok uçları, farklı yörelerde kullanılan tarım aletleri, dokuma ürünleri, bakır ve ahşap mutfak gereçleri, yarı kıymetli taşlar, Nemrut heykelleri, Hitit dönemine ait eserler, bez bebekler, bastonlardan oluşan maket geleneksel kültür ürünleri bulunuyor. Üç bine yakın maket geleneksel kültür ürünü bulunduğunu, bunların bir kısmını sergileyebildiğini söyleyen Ahmet Şenol, “Bu ürünleri 30 yıldır gittiğim yörelerden topladım. Toplama amacım; halk kültürü ürünleri kaybolmakta diyoruz. Fakat bunlarla ilgili elimizde bir doküman yok. Geçmişimizi unutmayalım ama örnekleri ile de bunu destekleyelim istedim. Bu sergiden sonra halk kültürüne daha bir başka bakılacağını düşünüyorum. Yaklaşık 13-14 ilde bu ürünleri sergiledim. Hatta geçen sene Bodrum’daydık. Sergimiz Milas'lı sanatsever ve öğrenciler tarafından ilgiyle geziliyor. Görülmesi gereken bir sergi. Siz sanat severleri de bekliyoruz.” Dedi. 

Devamı: https://www.milasonder.com/guncel/bu-sergi-sizi-gecmise-goturecek/61086

Bu haber toplam 365 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim