• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bu yıl "Filistin" temasıyla düzenlenen "15. İstanbul Edebiyat Festivali" başladı

Bu yıl "Filistin" temasıyla düzenlenen "15. İstanbul Edebiyat Festivali" başladı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından 15. kez düzenlenen "İstanbul Edebiyat Festivali", 29 Aralık'a kadar edebiyatseverlerle buluşacak.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından 15. kez düzenlenen "İstanbul Edebiyat Festivali", 29 Aralık'a kadar edebiyatseverlerle buluşacak.

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde TYB Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, bu yıl "Filistin" temalı bir edebiyat festivalinin yapılmasının güzel bir başlangıç olduğunu belirterek, Filistin konusunun kültür, sanat ve sinema gibi her alanda yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Doğan, konuşmasında Gazze'de yaşananları Çanakkale'ye benzeterek, "Eğer Çanakkale şehitleri olmasaydı, Çanakkale hafızamızda bu kadar canlı kalmayacaktı. Tabii biliyoruz ki Çanakkale'yle ilgili kütüphane dolusu eser var. Bunların içinde şiirler, edebi metinler, incelemeler var. Ama Akif'in (Mehmet Akif Ersoy) mısraları Çanakkale'nin ruhunu zihnimizde diri duruyor." dedi.

Bu anlamda Filistin edebiyatına dair Türkiye'de daha çok eser yayınlanmasının bir ihtiyaç olduğuna işaret eden Doğan, Edebiyat Festivali'nin ilk günden bu yana başarıyla devam etmesinden dolayı memnuniyetini de dile getirdi.

- "Filistin'in edebiyatını, kültürünü, musikisini, sinemasını her daim Türkiye'de canlı tutmamız gerekiyor"

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da Filistin davasının kültürel cephesini boş tutmamak adına bir şeyler yapmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Filistin'in kültür cephesinde Türkiye'de ödevimizi, görevimizi hakkıyla yerine getirdiğimiz söylenemez. Maalesef Türkiye'de Filistin, ancak olaylar şiddetlendiğinde gündeme geliyor. Oysa Filistin'in edebiyatını, kültürünü, musikisini, sinemasını her daim Türkiye'de canlı tutmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Filistin'de yaşananlara karşı herkesin kayıtsız kalmaması gerektiğinin de altını çizen Bıyıklı, şunları kaydetti:

Devamı: https://anayurtgazetesi.com/foto/18547656/bu-yil-filistin-temasiyla-duzenlenen-15-istanbul-edebiyat-festivali-basladi

 

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim