• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bursa Teknik Üniversitesi 'Depremin Sosyal Etkileri' paneliyle toplumsal farkındalık oluşturuyor

Bursa Teknik Üniversitesi 'Depremin Sosyal Etkileri' paneliyle toplumsal farkındalık oluşturuyor
Bursa Teknik Üniversitesi tarafından 17 Ağustos depremi yıl dönümü kapsamında Mimar Sinan Yerleşkesi'nde 'Depremin Sosyal Etkileri' başlıklı bir panel gerçekleşti.

GÜLSÜN ARSLAN - HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN 

Bursa Teknik Üniversitesi, deprem alanındaki çalışmalarına devam ederken depremin sosyal yönüne de odaklanmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Depremin Sosyal Etkileri' adlı panel programı düzenledi. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Mersin programa katılım sağladı. 

Programın moderatörlüğünü Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar yaparken Dr. Öğr. Üyesi Selda Adiloğlu Eklemezler, Prof.Dr. Musa Kazım Arıcan, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yeşil ve Dr. Öğr. Üyesi Rıdvan Şimşek konuşmacı olarak katıldı.

"TEKNİK ÜNİVERSİTE OLARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, "Biz teknik üniversite olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Depremin teknik alanda incelenmesi devam ediyor. Bünyemizde bulunan sosyal bilimler de göz önüne alarak depremin sosyal etkilerini de araştırmaya devam ediyoruz"

"BU TOPLANTI HEPİMİZ İÇİN FAYDA SAĞLAYACAKTIR"

Depremin önemine vurgu yapan Mudanya Üniversitesi Rektörü Hasan Tosun, "Çok önemli bir konu bu. Deprem deyince hepimiz sıkıntıya giriyoruz. Depremi bizzat yaşayanlar ve dışarıdan hissedenler olarak sorunlar yaşıyoruz. Sosyal problemler de ortaya çıkıyor. Böyle bir toplantı düzenlendikleri için Bursa Teknik Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki inşallah bu toplantı hepimiz için fayda sağlayacaktır. Üniversiteler illa ki meslek kazandırıyorlar ama en çok üzerinde durduğum konu, üniversitelerim sosyal faydaları. Özetle şunu söylemek istiyorum, bu bir gerçek ve bununla mücadele etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Devamı: https://www.bursadabugun.com/haber/bursa-teknik-universitesi-depremin-sosyal-etkileri-paneliyle-toplumsal-farkindalik-olusturuyor-1635240.html

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim