Bütün Yönleriyle Abidin Paşa Sempozyumu Düzenlendi

Bütün Yönleriyle Abidin Paşa Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Ankara Valiliği ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı iş birliğiyle 4 Mayıs 2023 Perşembe günü ASBÜ Rektörlük binası Güvercinlik Salonu’nda “Bütün Yönleriyle Abidin Paşa Sempozyumu” düzenlendi.  Sempozyumda Abidin Paşa’nın, hayatı, ailesi, eğitim süreci, üstlendiği görevler ve eserleri farklı yönleriyle değerlendirildi.

Sempozyumun açılış konuşmaları Ankara Valisi Vasip Şahin, ASBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksek Özgen ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından yapıldı. Rektör Arıcan konuşmasında, Bütün Yönleriyle Abidin Paşa Sempozyumu’nun, Abidin Paşa’yı farklı yönleriyle değerlendiren ilk sempozyum olma özelliği taşıdığını belirterek, Abidin Paşa hakkında bilinmeyenleri duyurabilme adına önemli bir çalışma olduğunu vurguladı. Abidin Paşa tarafından inşa ettirilen Valilik Binasının şu an İlahiyat Fakültesi olarak kullanıldığını belirten Arıcan, Ankara’ya önemli katkıları olan Abidin Paşa’nın sosyal bilimlerin farklı alanlarında da çok sayıda önemli eseri olduğunu belirtti.

Sempozyum açılış konuşmaları sonrasında üç farklı oturumla yürütüldü. ASBÜ İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ejder Okumuş oturum başkanlığında yürütülen ilk oturumda İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Berk, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celali Yılmaz, ASBÜ İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ersin Durmuş ve İslami Araştırmalar Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ozat Shamshiyev bildiri sunumlarını yaptılar.

oturum-4.jpg

son.jpg

Devamı: https://www.asbu.edu.tr/tr/node/2336

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim