• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Buzdokuz Dergisinin 10. Sayısı Yayımlandı

Buzdokuz Dergisinin 10. Sayısı Yayımlandı
Şiir moda ritimler ve gerçek hayatın ritimleri arasındaki farktadır. Şiir tavizler ve ilkeler arasındaki gerilimdedir. Tarih ve doğa şiirde karşı karşıya gelir. Şiir bir iz ise Buzdokuz bir izsürücüdür denebilir.

Eleştiri ise iyi eserlerin ortaya çıkmasına katkı sunan yapıcı bir süreçtir. Böylelikle tamamlanmamışlığın ardındaki boşlukları birer birer alçılayıp inşa sürecini uzatırken nesnesiyle de kendi arasında etkileşimli bir ağ kurar. Eleştirmen eksikliğinin üreteceği büyük sorunlardan biri üstünkörü eserlerin ve harcıalem düşüncelerin boy göstermesi ise diğerleri analitik düşüncenin ve edebî zevkin zamanla kaybolması, piyasanın eş-dost edebiyatıyla dolup taşması, beşikten şairliğin türemesidir.

Buzdokuz, eleştirinin gereğine ve adaletine inanan bir dergi olarak bu sayıda eleştiriye geniş yer ayırdı. Eleştirinin yeri olan Caps Lock bölümünde Burak Ş. Çelik "Nesnel Eleştiri Dört Koldan" yazısında dört nesnel/bilimsel iddialı eleştirmeni anlattı. Semih Diri, metinlerarasılık bağlamında Ergin Günçe'nin şiirini inceledi. Hayriye Ünal, "CV şiir" kavramı bağlamında şair personanın Yücel Kayıran şiirindeki görünüşlerini yazdı. Leyla Arsal, Asuman Susam'ın şiirleri; Zeynep Arkan, Enes Özel şiirleri hakkında yazdı. Ali Galip Yener ise "Şiir, Narsisizm ve Borges" yazısıyla Caps Lock bölümündeki yerini aldı.

Şiirin sınırlarının zorlandığı ESC bölümünde Hayriye Ünal, Hasan Bozdaş, Muhammed Yusuf Aktekin, Hafize Çetinkaya, Christian Bök, Nur Alan, Hakan Şarkdemir, Vilde B. Torset, Burak Ş. Çelik, Paul Hawkins, John M. Bennett var.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/buzdokuz-dergisinin-10-sayisi-yayimlandi-k4601.html

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim