• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Çakıl Taşlarının Avuntusu

Çakıl Taşlarının Avuntusu

www.kitaphaber.com.tr ile olan yolculuğumun 50. durağını anlamlandırmak için Rabie Ruşid'in "Çakıl Taşları" adlı eserini seçtim. kitaphaber'deki 50. yazım için bu eseri seçmemin üç sebebi var. Birinci sebep; eserin çok uzun yol kat ederek, oldukça uzun sürede bendenize ulaşmasıdır. Zira tanıdıklar vasıtasıyla biraz eski usulde "elden ele" geldi. Kuzey Makedonya İştip'ten gelen kitabı okuduğum süre zarfında memleket havası yayıldı sayfalarından. Öğretmenlik mesleğini sündürürken doktorasını yapan ve aynı zamanda eser üreten çalışkan Balkan kadınlarından birinin yazması ise ikinci önemli sebebim. Kapağındaki görselde bulunan her renk, form ve parlaklıktaki çakıl taşlarının Balkan coğrafyasının kozmopolitliğini çağrıştırması ise sonuncu önemli sebebim.

Yazarın 2016 ve 2017 yıllarına tarihlediği şiirlerinden oluşan eser Üsküp Yeni Balkan Yayınları tarafından basılmış bir şiir kitabıdır.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/cakil-taslarinin-avuntusu-k4514.html

Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim