• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Çiğli Tarım İlçe Müdürlüğünde Örnek Davranış

Çiğli Tarım İlçe Müdürlüğünde Örnek Davranış
İzmir Çiğli Tarım İlçe Müdürlüğünde yaklaşık altı ay önce bir gurup çalışanın başlattığı kitap okuma kampanyası örnek olacak bir davranıştır. Kitap okumanın çok az olduğu günümüzde bu davranış dileriz ülke çapında yaygınlaşmasına öncülük eder.

Altı ay önce Çiğli Tarım İlçe Müdürlüğünde çalışan teknik ve idari personellerden bazıları kitap okuma kararı almışlar. Her kitabın bitiminde de bir yemek düzenleyerek kitap üzerine konuşmalar yapmaktalar.

Şu ana kadar okunan kitaplardan bazıları: Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan, Mina Urgan'ın Bir Dinozorun Anıları ve Mahir Adıbeş'in Şahit.

Çiğli Tarım İlçe Müdürü Gülcan Gürol, Veteriner Hekim Emel Ayanoğlu, Ziraat Mühendisi Fazilet Okur, Ziraat Mühendisi Cem Güzey, Su Ürünleri Mühendisi Ümmühan Altay, Su Ürünleri Mühendisi Cengiz Aker, Ziraat Teknikeri Aynur Doğan ile birlikte 1 Ekim 2019 Salı günü Mahir Adıbeş'in Gündoğan - Sam Yayınlarından çıkan "Şahit" adlı romanını konuşmak için öğlen yemeğinde bir araya geldiler. Sohbet toplantısına kitabın yazarı Mahir Adıbeş’de çağrılmıştı.

Çiğli Tarım İlçe Müdürlüğü çalışanları öğlen yemeğinde hoş bir sohbet başlatırken güncel olayların ve iş dışında bir kitabı konuştular. Yazar için kitap hakkında konuşulurken onları dinlemek ve onlarla beraber kitabın içine bakmak farklı bir duygu olmalı. Hatta keşke mümkün olsa da okunan kitapların yazarları yaşıyor olanlar çağrılsa ve onlarla beraber yapılsa diye düşünüldü.

Okuyucuların kitaba bakış açıları ve eleştirileri elbette önemlidir. En azından kitabın okunup ve üzerinde konuşulması gerekir. Her yazarın yazdığı kitabın buna hakkı var diye düşünülür. Çoğu yazar bu açıdan bakmaz, kitap yazılır önemli olan yazarın düşünceleridir, okuyucu ne kadar anlarsa... Bizim bakış açımız ise, sohbette izah edildiği gibi, önemli olan hedef kitle yani okuyucudur. Okuyucu bulmaca çözmek istemez, okuyup anlamak ister. Bu konuda seçilecek kitaplarda dikkat edilmeli özellikle okumanın ilk aylarında önemlidir. Uzun zaman okumaya ara vermiş veya okumaya yeni başlayanlar için sıkıcı bir eylem hatta okuduğunu anlayamama gibi bir sıkıntı vardır. Bu zamanla ortadan kalkacak bir durumdur.

Benzer toplu okumalarda yerli yazarların seçilmesi elbette bizleri mutlu etmektedir. Temennimiz bu tip girişimlerin diğer kurumlara da başlatılmasıdır. Hiç olmazsa ayda bir kitap okumayı alışkanlık haline getirmek çok şey değiştirecektir. Gündelik işlerle mücadele halinde olan insanımızın bir saatte olsa kafasını başka şeylerle meşgul etmesi dinlendirici olacaktır. Okumak insanın iç dünyasında esen ılık bir rüzgâr gibidir. Hem zihin olarak dinlenir hem de hayata güzel bakma alışkanlığını güçlendirir.

Çiğdi Tarım ilçe Müdürlüğü çalışanları bu konuda ülke çapında örnek olacak bir davranış başlatmışlardır. Herkesi kitap okumaya teşvik ediyorlar. Sadece kendilerinin kitap okumaları değil başkalarının da kitap okuması onları mutlu ediyor. Bu kadar meşgale arasında kitabı seçtikleri için hepsini tebrik ediyoruz.

İzmir Çiğli Tarım ilçe Müdürlüğünün başlattığı, “kitap okumayı yaygınlaştıralım” girişimini sizler de elinize bir kitap alarak destekleyebilirsiniz

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim