• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Cihat Yaycı: KKTC'de silahsız ve sessiz işgal

Cihat Yaycı: KKTC'de silahsız ve sessiz işgal
Bir önceki yazımda KKTC’de başta İsrailliler olmak üzere yabancıların doğrudan ya da hülle (avukatlar, gazeteciler ve Türk ortaklı yabancı şirketler tarafından alınma) yoluyla çok sayıda ve miktarlarda...

Bir önceki yazımda KKTC’de başta İsrailliler olmak üzere yabancıların doğrudan ya da hülle (avukatlar, gazeteciler ve Türk ortaklı yabancı şirketler tarafından alınma) yoluyla çok sayıda ve miktarlarda emlak aldığını anlatmıştım.

“Aman durum Türkiye’de farklı mı sanki” dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız, ama KKTC Türkiye ile kıyaslayınca son derece küçük (yaklaşık binde 4’ü) bir ülke ve arazi alımları son derece ürkütücü ve endişe verici hale gelmiştir.

İsrail, 2003 yılından bu yana KKTC’de satın aldığı 2 bine yakın şirket ile 25 bin dönüm civarında toprak satın almış durumda.

HÜLLE İLE MÜLK ALIMI

Bunların bir kısmının arkasında da Rumlar bulunduğunun, yani alınan mülkün gizli sahiplerinin Rumlar olduğunun da artık halk arasında dâhi bilindiğini yine söyleyelim.

Şimdi başta İsrailliler olmak üzere 2003’te başlayan bu doğrudan ya da dolaylı mülk edinme sürecini ana hatları ile şöyle anlatalım.  

Devamı: https://www.gazeteoku.com/yazar/cihat-yayci/kktcde-silahsiz-ve-sessiz-isgal/1050078

Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim