• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Coğrafyadan uzaklaşma ve bakış açısı kaybı

Coğrafyadan uzaklaşma ve bakış açısı kaybı

Muhalefet cenahı, Azerbaycan’a dair yeni bir bakış açısının oluşmaması için ne gerekiyorsa yapıyor. Meydana gelen büyük değişimin mekân algısına tesir etmemesi ve fikrî hareketliliğin oluşmaması, müdahalenin çok boyutlu olduğunu gösterir. Burada Cezayirli büyük mütefekkir Malik bin Nebi’nin “İdeolojik Savaş Ajanları ve İslam Dünyası” adlı kitabını hatırlamamak mümkün değil. Sömürgecilik tarihinin muhakkak okutulması gerekiyor.

II. Karabağ Savaşı’nın ilk günlerinde Rusya’nın çok kısa bir zaman içinde Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşa müdahale edeceği söylenmişti. Hatta bu müdahalenin bir hafta on gün içinde yapılacağı dahi öne sürülmüştü. Rusya’nın Kafkasya’daki tarihî gücü bu türden tahminlerin yapılmasına zemin oluşturmaktaydı. Bu yorumlar çok da haksız değildi. Bu vesile ile Rusya’nın, Güney Kafkasya’da tekrar hâkimiyet kuracağı yönünde yorumlar bile yapılmıştı. Onlara göre tarihî dengeler değişmediği için Türkiye ve Azerbaycan hedefine ulaşamayacaktı.
 

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/cografyadan-uzaklasma-ve-bakis-acisi-kaybi-3578627

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim