• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

D. Mehmet Doğan ve Eserleri El-Ezher Üniversitesinde Tez Konusu Yapıldı

D. Mehmet Doğan ve Eserleri El-Ezher Üniversitesinde Tez Konusu Yapıldı
El-Ezher Üniversitesi’nde, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve eserlerinin çalışma konusu yapıldığı doktora tezi kabul edildi.

Tez, Dünyanın en köklü ve büyük İslâm Üniversitesi olan El-Ezher Üniversitesi Beşerî Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Umeyme Ahmed Muhammed tarafından hazırlandı.

Üç hoca rehberliğinde yürütülen tezin danışmanlıkları El-Ezher Üniversitesi - Beşerî İlimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Abdülaziz Muhammed Awadallah, Ayn Şems Üniversitesi - Alsun Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Velid Abdullah ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi - Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Abuzer Kalyon tarafından yapıldı.

Umeyme Ahmed Muhammed’din tezinin başlığı şöyle: D. Mehmet Doğan’ın Eserlerinden Hareketle Türk Dilindeki Sıfatların Fonetik, Morfolojik ve Anlambilim Açısından Etimolojisi

D. Mehmet Doğan, 2012 yılında El-Ezher Üniversitesi’ne davet edilerek Mehmet Âkif Ersoy’un vefat yıldönümü sebebiyle hazırlanan panelde konuşma yapmıştı.


umeyme-hanim-tez-afiş.jpgtez-turkce-kapak-1.jpg

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim