• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz "Kültür Sohbetleri"ne Konuk Olacak

Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz "Kültür Sohbetleri"ne Konuk Olacak
Türkiye Yazarlar Birliği'nde Kültür Sohbetleri çevrimiçi olarak devam ediyor.

Milletvekili, akademisyen, bürokrat, iş adamı, gazeteci, yerel yönetici ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin davet edilerek günümüze ait önemli meselelerin konuşulduğu söyleşinin konuğu T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz.

TYB Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin’in yöneteceği söyleşide, Küçükyılmaz'ın yeni basılan "Yavuz: Adaletin Kılıcı" kitabı üzerine konuşulacak.

5 Mayıs 2021 Çarşamba günü Türkiye Yazarlar Birliği'nin youtube ve twitter adresinden canlı yayınlanacak program saat 21.30'da başlayacak.

youtube.com/turkiyeyazarlarbirligi

twitter.com/TYB1978

Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz

9 Ağustos 1977’de Antalya, Kumluca’da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Siyaset Bilimi alanında “Türkiye’de Demokrasinin Toplumsallaşması ve Siyasal İslam’ın Rolü: Milli Görüş Geleneği” konulu yüksek lisans tezini hazırladı. Doktorasını Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde medya ve güvenlik sektörü üzerine yaptı.

Anlayış dergisinde editörlük, SETA Vakfı’nda iletişim koordinatörlüğü ve TRT1’de yayımlanan Enine Boyuna ile TRT Haber’de yayımlanan Sosyal Medya programlarında yayın danışmanlığı yapan Küçükyılmaz, Mostar dergisinde sosyo-politik gündeme ilişkin makaleler yazdı.

Çeşitli gazetelerde ve internet sitelerinde medya eleştirmenliği yapan Küçükyılmaz, George Sand’ın Lanetli Göl (La Mare au diable) romanını Türkçeye çevirdi (Şule Yayınları, İstanbul 2002). Katkı yaptığı kolektif eserlerin yanı sıra, “Türkiye’de Siyasal Katılım: Tek Partiden AK Parti’ye Siyasal İslam ve Demokrasi” (Birey Yayıncılık, İstanbul 2009; 2. Baskı: Yarın Yayınları 2011),“Düzenin Normalleşmesi: Yeni Türkiye” (2. Baskı: Yarın Yayınları 2011), Hakan Çopur ile birlikte hazırladığı “Türk Basınında Dış Habercilik” (2010), Cumhurbaşkanlığı Sosyal Medya ekibiyle birlikte kaleme aldığı “Sosyal Medyanın ABC’si” (Alfa Yayınları, 2014) kitap çalışmalarına imza attı. 2016 yılında Şeyh ile Hükümdar (4.Baskı : Hayy Kitap 2016) adlı kitabını yayımlayan Küçükyılmaz, daha sonra “Türkiye’de Güvenlik Bürokrasisi ve Medya” (Polis Akademisi Yayınları, 2020) kitabı ile Yavuz: Adaletin Kılıcı (Turkuvaz Yayınevi, 2021) romanına imza attı. TRT Haber Kanalında yayınlanan Neden Böyle? programını Murat Yılmaz ve Cengizhan Cevahiroğlu ile beraber hazırlayıp sundu.

2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı olarak göreve başlayan Küçükyılmaz, 2019 itibariyle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim