• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Doç.Dr.Zeki Gürel: TÜRKİSTAN’DAN BALKANLARA ANA YURDU... BUHARA’DAN BABA YURDU İPEK’E MİLLÎ ŞAİRİMİZ MEHMED ÂKİF ERSOY (2)

Doç.Dr.Zeki Gürel: TÜRKİSTAN’DAN BALKANLARA ANA YURDU... BUHARA’DAN BABA YURDU İPEK’E MİLLÎ ŞAİRİMİZ MEHMED ÂKİF ERSOY (2)

21 Aralık 2023 sabahı Üsküp’te Mustafa Paşa Camii’nde kıldığımız sabah namazı unu tutulacak gibi değil. Türkiye’nin dört bir tarafından gelmiş akademisyenler ve İstanbul’daki İmam Hatip liselerinde görev yapan bir grup öğretmenle birlikte Ankara’da Ahmed Hamdi Akseki Camii İmam-Hatibi Muhammed Mansur Sağır’ın arkasında saf tuttuk ve namaz sonrasında da Evlâd-ı Fatihan diyarında çok faydalı bir sohbet gerçekleştirdik.

21 Aralık 2023 günü Kuzey Makedonyalı Türk kardeşlerimizin millî bayramı olan 21 Aralık Türkçe Bayramı etkinliklerine katıldık. Bu etkinlikler silsilesi aslında çok daha önceden başlamıştı. Selanik’te yayınlanan Bahçe dergisinin 100. Yılında 2004’te Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Yeni Balkan Gazetesi kapsamında çıkartmaya başladığımız ve öğünden beri editörlüğünü yaptığım ve bazı yazılarını da kaleme aldığım “Balkanlarda Çocukların Türkçe Sevinci BAHÇE” çocuk dergisi (Çelik-Gürel), “Bahçe Çocuk Dergisinden Ana Dilimiz Türkçe-6/Bir Mucit Olsaydım Şiir, Hikâye, Kompozisyon ve Resim Yarışması” açılmıştı ve sonuçları da 21 Aralık 2013 günü yapılacak merkezi törende açıklanacaktı. Söz konusu yarışmanın sonuçları TBMM eski başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’nin de katıldığı törende ilan edildi ve dereceye girenler ödüllerini de öncelikle bu devlet adamlarının elinden aldılar.

Devamı: https://www.aciksoz.com.tr/makale/18654404/docdrzeki-gurel/turkistandan-balkanlara-ana-yurdu-buharadan-baba-yurdu-ipeke-milli-sairimiz-mehmed-akif-ersoy-2

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim