• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Doç.Dr.Zeki Gürel: TÜRKİSTAN’DAN BALKANLARA... ANA YURDU BUHARA’DAN BABA YURDU İPEK’E MİLLÎ ŞAİRİMİZ MEHMED ÂKİF ERSOY (3)

Doç.Dr.Zeki Gürel: TÜRKİSTAN’DAN BALKANLARA... ANA YURDU BUHARA’DAN BABA YURDU İPEK’E MİLLÎ ŞAİRİMİZ MEHMED ÂKİF ERSOY (3)

Ziyaretlerimizin ardından Kosova’nın başkenti Priştine’ye geçildi ve burada; Armata Sinema salonunda; sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, Âkif’in hayatından bazı bölümleri ve Çanakkale Destanını anlatan “Korkma” isimli oyununu sahneledi. Çok kalabalık bir salonda sahnelenen oyunun sonunda Oyuncunun, TC Cumhurbaşkanına “MehmedÂkif’in Balkanlardaki hatırasına sahip çıkmak adına Şuşitsa köyünde Âkif’in baba evinin inşasını” isteyen çağrısına seyircinin büyük bir heyecan ve alkışla cevap vermesi, Evlâd-ı Fatihanın vatan Balkanlarda hala dimdik nöbete devam ettiğinin en büyük delili olarak beni ve benim gibi düşünen bütün iman ehlivatan severi duygulandırmıştır zannederim.

adsiz-080.png

“Türkçenin çekilmediği yerler vatandır.” Diyen Yahya Kemal Beyatlıya, Üsküp Belediye Başkanının eşi olan annesi diyor ki, evladım iki Murad’ı çok sev ve hiç unutma diyor. Biz de Kosova’ya gelip de Murat Hüdevandiğar’ın türbesini ziyaret etmesek olmazdı. Hep birlikte türbeyi ziyarete gittik. Önce müze olarak hizmet veren o zamanın misafir hanesini gezdik. Ardından Türbe ziyaretimizde Millet Camiinin İmam-Hatibi kardeşimiz Kur’an-ı Kerim okudu ve bizlerde amin ve Fatihalarla yine hep birlikte ayine coğrafyayı vatanlaştıran geçmişlerimizi andık… Akşam namazını da türbenin mescidinde hep birlikte eda ettik. Namaza durmadan aklıma 1900’lü yılların başında bu türbe yakınlarında bir Cuma günü sahrada kılınan Cuma namazı ve o gün namazda olan Osmanlı Sultanı Halife Efendimiz ister istemez geldiler.

Devamı: https://www.aciksoz.com.tr/makale/18661052/docdrzeki-gurel/turkistandan-balkanlara-ana-yurdu-buharadan-baba-yurdu-ipeke-milli-sairimiz-mehmed-akif-ersoy-3

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim