• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Dostları Çelik’i anlattı: Bir kültür ve dava adamıdır

Dostları Çelik’i anlattı: Bir kültür ve dava adamıdır
Hece Yayınları arasından yayımlanan “Siyaset ve Kitaplar Arasında - İbrahim Halil Çelik İle Söyleşi” kitabının konuşulduğu “Bir Kitap Bir Yazar” programı Türkiye Yazarlar Birliği’nde yapıldı.

TYB Genel Sekreteri yazar, şair Mehmet Kurtoğlu yönettiği,  Halil İbrahim Çelik ve eseri yayına hazırlayan İsmail Sert’in de katıldığı söyleşiye TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ve Akara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Çelik’in arkadaşları, dostları, hemşerileri  ve gençler katıldı.

Kitabın yazılma süreci ile ilgili bilgiler veren İsmail Sert, “benim, sizin, hepimizin bir hikayesi var. Doğrusu bu hikâyeler, bu yaşanmışlıklar yazılmadığından, tarihe bir not olarak düşülmediğinden ne yazık ki  kişilerle birlikte yok olup gidiyor. Değerli Halil İbrahim Çelik ile uzun süren bir söyleşi yaptık. Bu konuşmalar yakın tarihimizin bir çok bilinmeyenlerini ya da az bilinen bir çok olaya da ışık tutuyor.” dedi.

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çelik, konu çocukluğu ve annesine geldiğinde duygulu anlar yaşadı ve yaşattı. 

Mehmet Kurtoğlu’nun sorularını cevaplandıran Çelik, ailesi, hayatı, siyasi mücadelesi, yurtdışında geçen sürgün yılları, belediye başkanlığı ve milletvekilliği dönemlerine dair bir çok bilinmeyenleri anlattı.

Programda,  Çelik’i “Bir kültür ve dava adamı” olarak tanımlayan arkadaşları ve dostları da söz alarak o’nun insanlara olaylara yaklaşımı, doğduğu şehre, ülkemize hizmetleri, edebiyat ve kültür hayatımıza olan katkılarını anlattılar.

Söyleşinin sonunda, Çelik okuyucuları için kitabını imzaladı ve program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

2-147.jpg3-123.jpg

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim