• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Dünya "normalleşmek" istiyor

Dünya "normalleşmek" istiyor
Tüm bu kısıtlamalardan bıkan ve normal hayatına devam etmek isteyen insanlar ülkelerinde sokaklara döküldü.

Koronavirüs salgını iddiası nedeniyle aylarca evde duran, eski hayatlarına geri dönmek isteyen, maske ve mesafe dayatmasıyla haklarının ihlal edildiğini ileri süren insanlar, soluğu sokakta alıyor. Yeni normalin kurallarının kısıtlayıcı olduğunu ileri süren eylemciler, dünyanın birçok yerinde salgın önlemlerini protesto ediyor.

Bolivia'da korona protestoları.

Mart ayından bu yana etkisini tüm dünyada gösteren koronavirüs, normal yaşamı sekteye uğrattı. OHAL’den, sokağa çıkma yasağına, maskeden mesafe dayatmasına kadar farklı önlem ve kısıtlamalarla virüsün yayılması engellenmeye çalışıldı. Tüm bu kısıtlamalardan bıkan ve normal hayatına devam etmek isteyen insanlar ülkelerinde sokaklara döküldü. Nisan ayında başlayan protestolar günden güne farklı ülkelere yayılıyor.

ABD

"Sendika çalışanları bu maske için bedel ödedi"

İlk protesto, 16 Nisan’da ABD’de gerçekleşti. Salgının etkisinin büyük oranda hissedildiği Michigan eyaletinde bazı gruplar, silahla sokağa dökülmüştü. Lansing’deki parlamento binasının önünde eylem yapan grup, karantinanın ve tüm kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulunmuştu.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/dunya-normallesmek-istiyor-3549056

Bu haber toplam 314 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim