• İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Eğitimde ‘Hak’tan Yana Model...

Eğitimde ‘Hak’tan Yana Model...

Müslümanlar olarak örgün eğitim ve Batı Tarzı eğitimi sorgulamamıza yol açan şu günleri Müslümanlar için faydalı olacak kendi inanç değerlerimizi temel alan, bin yıllık tarihin taşıyıcısı, Hz. Adem’den günümüze gelen hak-batıl savaşında “hak”tan yana bir modeli bulmak için çalışmalıyız.

Her ay düzenli olarak yayımlanan Milli Gazete’nin kadın ve aile dergisi Maaile bu sayısında yeniden ülkemizin can damarı olan eğitimi kapağına taşıdı.

Ümmetin, ülkenin derdiyle dertlenerek kalem oynatan Maaile Dergisi bu sayısında yıllardır çözülemeyen ve dar sınırlar içinde çözüm yolları aranan eğitim dosyasını “Eğitimde ‘dön baba dönelim’ kısır döngüsü “Önce Ahlak ve Maneviyat” başlığıyla ele aldı.

Ülkenin en temel sorununun gelecek nesillere iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adaletin hakim olduğu bir vatan bırak olduğunun bilincini taşıyan Maaile, salgının getirdiği tüm aksaklıklarının ötesinde eğitimde sistem ve temel paradigma sorunu olduğunu farklı bakış açıları ile irdelemiş.

“Ne Çektik Be Eğitim Sisteminden!”, “Eğitimde Teslimiyet Boyutuna Ne Oldu?”, “Sizinle Savaşmaya Devam Ediyorlar!”, “Üniversite Olmadan Olmaz mı?”, “İlim Merkezli Eğitim” gibi başlıklı dosyalarla eğitime bakılan bakış açılarının dışında yeni pencereler açmaya gayret göstermiş derginin yazarları.

Eğitimde genel anlayış var olan fabrikasyon sistemine eleman yetiştirmek paradigmasına karşı çıkarak “İnsanı “Halife” Kılan Sistem” diyerek bir Müslümanın sorumluluğu dahilinde olan konuya dikkat çekiyor.

MÜFREDATTA “MİLLİ DEĞERLERE” YÖNELİŞ ŞART!

Maaile Editörü Elif Örs, eğitimde kısırdöngüye ilişkin şunları kaleme aldı;

“Eğitimin sanal aleme taşınması eğitimde dönüşümü de getirdi. Bu dönüşümün sağlıklı olup olmayacağı da daha belli değil. Başta eğitimde fırsat eşitliğinin özel okulların piyasaya girmesiyle bozulmasının ardından daha büyük bir yara hale gelmesine sebep oluyor uzaktan eğitim. Fiziksel alanda dönüşüm meydana gelirken müfredatta ise “milli değerlere” yönelik bir değişim ve dönüşümü göremiyoruz. Her dönem velilerden gelen içeriğe dair şikayetler artmakta.”

“Eğitim anlayışında en çok yatırım yaptığımız akademik başarı ise her geçen gün azalıyor. Yapılan araştırmalarda ülkemizin öğrencileri kendi anadilini okumakta ve almaktaki seviyesi çok kötü. Bu sonuçlar dahilinde eğitimde dönüşümü tekrardan ele almak gerektiğimiz gerçeği ortaya çıkıyor.”

 

“Maaile olarak her zaman önümüze düşen meseledir eğitim meselesi. Her zamanda başka açılardan gündemimize gelir. Bu sayımızda tekrardan ele almak ihtiyacı hissettik. Çünkü kendi neslini yetiştiremeyenlerin nesillerini başkaları yetiştirir. Araçların değişmesi “özü” değiştirmez. Eğer “özü” dönüştürülürse bir toplumun eğitimle bu telafisi zor zamanların geleceğin habercisidir.”

Örs, “Müslümanlar olarak örgün eğitim ve Batı Tarzı eğitimi sorgulamamıza yol açan şu günleri Müslümanlar için faydalı olacak kendi inanç değerlerimizi temel alan, bin yıllık tarihin taşıyıcısı, Hz. Adem’den günümüze gelen hak-batıl savaşında “hak”tan yana bir modeli bulmak için çalışmalıyız.” önerisi ile, kendi nesillerini yetiştiremeyenlerin nesillerini başkaları yetiştireceğini dile getiriyor.

Maaile bu sayısında ‘eğitim” başta olmak üzere ülkenin ve dünyanın gündemindeki farklı konu ve dosyalarla ailenize konuk olmayı bekliyor.

=======

Abone olmak için;

Millî Gazete Tesisleri İnönü Mah. Muammer Aksoy Cad. Dere Sk. No: 70, 34620 Küçükçekmece / İstanbul - Telefon: (0212) 697 10 00

Bu haber toplam 394 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim