• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Ekim 2019 dergilerine genel bir bakış-1

Ekim 2019 dergilerine genel bir bakış-1

Bir şairi uyandırın

Yıl 3, sayı 16. Ketebe Piyan devam ediyor yoluna. Mutlulukla takip ediyorum dergiyi. Elbette sadece takip etmekle kalmıyorum yazıyorum da aynı zamanda dergide. Derginin bu sayı kapağındaki çağrı; “Bir Şairi Uyandırın.” Benim şairlerin kalbine gönderdiğim bir iyi dilek temennisi bu. Sezai Karakoç, Ece Ayhan, Necip Fazıl, Cahit Sıtkı, İsmet Özel ve daha birçok şair var şiirlerine ihtiyaç duyduğumuz.

“Kendimi öylesine avutmuşum ki, hiç inanmıyorum yalnız kalacağıma. Çam ağaçlarıyla kaplı ormanda, ayaklarıma takılan çalılara aldırmadan, nefes nefese şehre ulaşmaya çalışırken, tek düşüncem, gülen insan yüzleriydi. Bir kalpten sürgün olmanın acısını hissetmeliydi insanlar. Kara bir yılandan ürkmeden yola devam etmeliydi ve “ben konuşmasını bilmem lili” deme cesaretini gösterebilmeliydi herkes. Şehre indiğimde, gülmüyordu insanlar. Evlerin bacasındaki dumanlar bile efkârlı savruluyordu. Şimdi hüzünleri rüzgâra verip, Sezai Karakoç’ tan bir şiir okumalı.”

“Bir Mihriban sevdasını kuşanıp zamansız, dosta doğru giderken, bir yudum çayı zorla yutkunup, Anadolu gibi açarak bağrımızı yalçın dağlara Abdurrahim Karakoç’tan bir şiir okumalı.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/ekim-2019-dergilerine-genel-bir-bakis-1-makale,683.html

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim