• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

En iyi Amerika... Bölünmüş Amerika’dır!

En iyi Amerika... Bölünmüş Amerika’dır!

Cumhuriyetçi Parti’nin 1854 yılında Güney’e karşı kurulduğunu... 1860 yılında seçilen ilk partili başkanın Abraham Lincoln olduğunu... Amerikan İç Savaşı’nda Lincoln önderliğindeki Kuzey’in Güney’i mağlup edip Konfederasyon devletine son verdiğini biliyor muydunuz? Amerikan sistemi böyledir işte! Konfederasyon devletinin celladı olan Cumhuriyetçileri, Güney’in bekçisi olarak tayin eder ki, bir daha yaramazlık yapmaya kalkmasınlar! Fakat sosyolojik tufanın suları yerin alt katmanlarında kaynaşıp duruyor. Kongre baskını bu tufanın habercisidir. Amerika, er ya da geç bu tufan ile yüzleşecektir.

The Economist dergisinin 2021 yılına girerken yayınladığı kapak görselini şöyle gözünüzün önüne bir getirin. Ne görüyorsunuz orada? Bir kumar makinası ve üzerinde birtakım şekiller. O şekillerin arasında iki de bayrak olduğunu farketmişsinizdir: Çin ve Amerikan bayrakları. Çin bayrağı tek parça ama Amerikan bayrağı parçalanmış, ikiye ayrılmış vaziyette.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/en-iyi-amerikabolunmus-amerikadir-3567234

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim