Ergün Diler: Eylemin kodu

Ergün Diler: Eylemin kodu
GÜNCEL olayları anlamanın bazen en sağlıklı yolu geçmişteki kırılmaları doğru analiz edip bugüne taşımaktır.

Türkiye şimdi ekonomik bir yol arayışında. Bu sonrasında siyasi rotayı getirecektir. Ancak biz olaylara güncel ve SON DAKİKA mantığıyla bakmayı tercih ettiğimiz için uzun soluklu düşünmeyi "PLAN NE?" sorusuna cevap aramayı sevmeyiz...
Ankara'da dalgalanmalar olduğu gerçek. Çok detaylara girmek istemiyorum.
Yoksa yazılacak kitaplar dolusu malzeme var. Ben içeriye fazla takılmadan dikkatinizi dışarıya çekmek istiyorum. Finalde bizi bekleyen sahne orada çünkü... Başkan Erdoğan'ın kazandığı onlarca seçimden sonra CHP'nin gelip belediyeleri alması, Devlet Bey'in içerik yüklü göndermeleri, ittifaklar, Kemal Bey gibi Meral Hanım gibi kaybedenler, çekilenler, tasfiye edilenler, para politikasında yön değişimi, tasarruf tedbirleri ve gidilecek yol... Türkiye birkaç elbiseyi üst üste giymiş biri gibi davranmıyordu. Keskin bir hedefi rotası yoktu. Bazen net bir adım atıyor ertesi gün vazgeçiyordu.
Uzun zamandır da bunun böyle olamayacağını yazıyordum.
Özellikle EKONOMİK GERÇEKLER manşetlere çıktığı zaman... Bu nedenle ANKARA'daki örtülü açık mesajların çok önemli adımlara gebe olduğunu görmekte zorlanmıyordum.
Açalım...
Menderes önemli bir isimdi.
Simgeydi. Darbe ile ortadan kaldırıldı. O dönemde askerin pantolonundaki kemer bile ABD malıydı. Yani Menderes'in ABD ile sorunu yoktu. Uçağı Londra'ya inerken düşen ve kurtulan bir isimdi. Darbe ile sistem değişti. Tasfiyeler yaşandı.
Rahmetli İnönü AVRUPA yanlısı bir tutum içindeydi. "Dünya yeniden kurulur Türkiye yerini alır" diyordu. Mesaj doğrudan Washington'aydı!
Darbeden sonra SOL tamamen ABD karşıtı oldu.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/05/02/eylemin-kodu

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim