• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ergün Diler: Kurgu war

Ergün Diler: Kurgu war
OLAYLARA bakışımızın analiz etme biçimimizin doğru ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Sıradan insanlar bilmeyebilir ancak buralarda sanılandan çok daha fazla kişi yabancılara çalışır.

Aklınızın alacağının dışında bir sayıdır bu. Haliyle yaşananlar karşısında estirilen rüzgarların pek çoğu kontrollü ve kasıtlıdır!
Yönlendirme amaçlıdır. TV'lerde gazetelerde sosyal medyada bunu anlamak öyle kolay da değildir. Kamuflajın en iyi kullanıldığı ülkeler listesinde üst sıralarda olduğumuzu bilin!
Devam...
14-28 Mayıs seçimlerinden sonra yerel seçimlere gelindi.
AK PARTİ düşüş yaşadı. CHP de yükseliş. Sağlıklı analizler yapılamadan bölgede tansiyon yükseldi. Ayın hemen başında İsrail hava saldırısıyla, İran'ın Suriye'deki konsolosluğunu vurdu.
8 kişinin hayatını kaybettiği söylendi. Ölenler arasında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nde üst düzey komutan olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi de bulunuyordu. İran olayı "Zahedi'yi hedef alan bir suikast girişimi" etiketiyle açıkladı. Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de öldürülmesinden sonra yaşanan en büyük ikinci operasyondu bu.
Nereden bakarsanız bakın SAVAŞ NEDENİ bir adım! İran'ın cevap vermesi hatta çok sert bir karşılıkla İsrail'in canını yakması beklenir.
Kağıt üzerinde böyle olmakla beraber gerçek hayatta işler de ilişkiler de farklıdır. Görünenle gerçekte olan farklıdır... Açalım...
İran'da ŞAH döneminde Tahran'ın en iyi ilişki kurduğu merkez Washington'du. Halkın da ABD'ye hiç tepkisi yoktu. Tersine büyük sempati ile bakılmaktaydı.
Yaşı yetenler hatırlayacaktır o dönemde ABD sadece kendisinin kullandığı F-14'leri bir tek İRAN'a veriyordu. Ne Suudlar'a ne İsrail'e!
Sadece İran'a. Derken Türkiye'nin anlaması zor işler gelişti. Humeyni buralara kadar geldi. Biz oyunda yer alamadık. Fransızlar aldı, Paris'e götürdü. ABD ile arasından su sızmayan İRAN'a İSLAM DEVRİMİ yaptırdılar!

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/04/16/kurgu-war

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim