• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Ergün Diler: Pa'parola

Ergün Diler: Pa'parola
HEM içeride hem dışarıda ilginç gelişmeler yaşanmakta.

Refleks alışkanlığımız gereği hepsine ayrı ayrı bakıp değerlendirmeyi severiz. Gelin biz çok "AYRI" gibi duran konuları tek bir PAYDANIN altında toplamaya gayret edelim...
Kavala'dan Demirtaş'a, Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye, İsrail'den HAMAS'a ve oradan da ABD ile SUUDLAR arasındaki yeni anlaşmaya uzanalım.
Ve gizli manşet olarak da ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri'nin yeni komutanı Paparo'yu not edelim...
İçeriden başlayalım...
Araya hafta sonu girdi. Gözden kaçtı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, hapisteki Selahattin Demirtaş için önemli bir karar verdi. Demirtaş kendisine kumpas kurulduğunu söyleyip başsavcıyı işaret etmiş ve "Hukuk önünde hesap verecek" demişti.
Bu sözler nedeniyle Demirtaş hakkında 'terörle mücadelede görev alan kamu görevlisini hedef göstermek'ten dava açılmıştı. Mahkeme sonucunda da ceza aldı. Karara itiraz edildi.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22'nci Ceza Dairesi, kararı bozdu.
"BERAAT" dedi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 'kamu görevlilerinin kabul edilebilir eleştiri sınırının sade vatandaşlara nazaran daha geniş olduğu' yönündeki içtihadına işaret edilerek kararda şu not düşüldü: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gibi bürokratik yönü de bulunan önemli bir kamu görevini yerine getiriyor olması nedeniyle kendisi hakkında bu tür eleştirilerin yapılmasının olağan ve katlanılabilir olduğu da değerlendirilmelidir...
Bu olayın hemen ardından Tuğrul Türkeş, OSMAN KAVALA meselesine dahil oldu.
"Osman Kavala'nın yeniden yargılanmasına kim neden karşı çıkıyor?" diye sordu. Hem rahmetli babasından dolayı hem AK PARTİLİ vekil şapkasından dolayı konuşması önemliydi.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/05/07/paparola

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim