• İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Fazıl Özden’in Şiir Kitabı Çıktı

Fazıl Özden’in Şiir Kitabı Çıktı
Kahramanmaraş’ta düzenlenen “şiir ve edebiyat” günlerinde, “Yunus’un Sesi” temalı şiir yarışmasında birinci olan Fazıl Özden’in “Şiir” adını verdiği şiir kitabı çıktı.

Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, uzun yıllar Giresun’da hekim olarak görev yapan şair Özden,  başarıyla sürdürdüğü doktorluğunun yanında şiir de yazıyor.

Teşekkür ve önsözle başlayan eser üç bölümden oluşuyor.

Birkaç Soğan Hikâyesi’nin olduğu birinci bölümde; Bir Soğan Hikâyesi 1-10, Tsunami, Zindan’dan Başkan’a mektup yer alırken, Adalet, D-4’ten Seçmeler, Özel Günler, Özlem ve Rüyalar ara başlıklarının bulunduğu ikinci bölümün adı   ise “Çile”. Konularına göre yapılan ayrımda son bölümün başlığı Denemeler.

Yaşadığı olaylar kadar hissettiklerini ve düşüncelerini duygu yüklü kelimelerle ifade etmede büyük bir başarı gösteren Fazıl Özden’in şiirlerinde toplum yaşamındaki  olumsuzları da dikkat çekiyor.

Şiirlerimle kendime, sevdiklerime, yaşadığım şehre

ve ülkeme seslenmek istedim

Fazıl Özden, eserin arka kapak yazısında neden şiir yazdığını ise şöyle açıklıyor: “Ne zaman ki artık anlamak ve anlaşılmak sınırları aştı, muhabbette kelimeler anlamını yitirdi, gözlerin ve gözyaşlarının, kalbin ve kalpsizliğin anlattıkları cümlelere sığmadı ben de yazmaya ve yazdıklarımı biriktirmeye tekrar başladım. Bu kitap da öyle oluştu.

Biraz hüznüm, biraz kızgınlığım, biraz korkum, biraz ümidim, biraz ümitsizliğim, biraz sevgim, biraz özlemim, biraz sitemim, … derken kendimi tatlı bir yazma heyecanı içerisinde buldum.

Zaman zaman artıp zaman zaman azalsa da bu heyecan henüz dinmedi. Önceleri farklı farklı üsluplarda, farklı farklı konularda örnekler yazdım, bunların bir kısmını kitabıma aldım bir kısmını almadım.

Sonraları içimi yakan ve ruhumu daraltan konularda kendime, sevdiklerime, yaşadığım şehre ve ülkeme seslenmek istedim. Yazmak bana iyi geliyor. Ruhumun hafiflediğini hissediyorum.”

 

Şiir / Fazıl Özden / Yayınevi: Mana Kitap / Yayın Tarihi: 2020 / Sayfa Sayısı: 216 /

                                                                                                           Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim