• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

‘Fransa İslam’ı’ ve Müseccel İmamlar Projesi

‘Fransa İslam’ı’ ve Müseccel İmamlar Projesi

Müslümanlar, hatta İslam adına doğru, iyi, güzel ve meşru olanı belirleme yetkisinin Fransa devletine devredilmesi hiç şüphesiz ülkedeki Müslüman kimliğinin dejenerasyonuna neden olacaktır. Fransa Cumhuriyeti iktidarını Müslüman azınlıklarla hiç paylaşmadı, fakat sosyal varlıklarına da yeterince nüfuz edemedi. Şimdi devlet bunu istiyor, hem de radikal biçimde. Mesela İslam’ın toplumsal cinsiyet eşitliğini, daha doğrusu feminist ve LGBT+ hareketlerine meşru zemin kazandıran ideolojiyi esas alması bekleniyor

Siyasette ilk defa Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından telaffuz edilen ve halefleri tarafından sıklığı artarak tekrarlanan “Fransa İslam’ı” konusunda Macron hükümetinin aylardır sürdürdüğü çalışmalar nihayet bir metne bağlandı. “Fransa İslam’ı İlkeler Taahhütnamesi” tüm bu hummalı ve hareketli sürecin sonunda nedense hükümetin bizzat kendisi tarafından değil, Fransa İslam Konseyi (CFCM) üzerinden beyan edildi.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/fransa-islami-ve-museccel-imamlar-projesi-3578534

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim