• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Genç kalemler, usta yazarlarla bir araya gelmeye devam ediyor

Genç kalemler, usta yazarlarla bir araya gelmeye devam ediyor
Liseli gençlerin yazarlığa hazırlanması amacıyla; Ankara Valiliği koordinatörlüğünde Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında yürütülen, BİLGE Yazarlar Projesi eğitimleri devam ediyor.

Ankara Valiliğinin önemli projelerinden olan, öğrencilerin ve ailelerinin büyük ilgi gösterdikleri yazarlık eğitiminde;  hikaye,  roman,  deneme, şiir başta olmak üzere edebiyatın hemen hemen her dalında başarılı olmuş  günümüzün tecrübeli yazarları da “BİLGE Yazarlar Projesi Aylık Yazar Buluşmaları” kapsamında ders anlatıyorlar.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Muhammet Enes Kala ve şair, yazar Ali Sali edebiyata meraklı genç yazar adayları ile bir araya geldiler.

Okuduğunu anlama, yorumlama, yazmaya hazırlık, bir edebi eseri oluştururken kurgu, karakter, mekânların seçimi gibi temel konuların anlatıldığı eğitimlerde, tecrübeli yazarlar yıllardır edindikleri bilgi, deneyim, tecrübelerini de liseli gençlerle paylaştılar.

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yakından takip ettikleri projede “Tohum”, “Filiz” ve “Fidan” başlıkları altında oluşturulan gruplar atölye çalışmalarını deneyimli öğretmenler eşliğinde sürdürüyor.

2an-alintisi.png

https://www.youtube.com/watch?v=gs4i8DBTM08 % https://www.youtube.com/watch?v=A188zljIjYE

 

 

 

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim