• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Genç TYB Birimi, Gençleri ve Öğrencileri Bir Araya Getirerek Bilgi Paylaşımı ve Kültürel Etkinliklerle Buluşturmaya Devam Ediyor!

Genç TYB Birimi, Gençleri ve Öğrencileri Bir Araya Getirerek Bilgi Paylaşımı ve Kültürel Etkinliklerle Buluşturmaya Devam Ediyor!
Geçtiğimiz günlerde, "Mimari ve Şehir Okumaları" adlı yeni bir çevrimiçi etkinlik düzenlendi.
 İlk etkinlik, "Gayri İnsani Şehirler" konusuyla gerçekleştirildi ve ödüllü mimar, düşünür ve şehir planlayıcısı yazar Turgut Cansever'in "Şehir ve Mimari" adlı eseri ele alındı.
 
Moderatör Fatma Zehra Benli'nin kısa bir özetlemesiyle başlayan etkinlikte, mimari meselelerin kişi ve toplum açısından ne denli önemli olduğu üzerine tartışmalar yapıldı. Katılımcılar, özellikle şehirlerin mimarisinin, insanların yaşam kalitesini etkilediği üzerinde durdular. Geleneksel ve modern yapılaşmanın iyi ve kötü yönleri de katılımcıların fikirleriyle ele alındı.
 
Etkinlikte, Turgut Cansever'in eserinden alıntılar okundu ve tartışmalar buradan yola çıkılarak şekillendirildi. Katılımcılar birbirleriyle fikir alışverişinde bulunarak, mimarlık ve şehircilik konularında daha donanımlı bir farkındalık kazandılar ve bu alanda kendi düşüncelerini daha iyi ifade edebilir hale geldiler.
 
Etkinlikte, mimari ve şehir planlaması konularının yanı sıra, insanların yaşam kalitesine dair de önemli sorular ele alındı. Pandemi sürecinde daha fazla eve kapanan insanların yaşantılarına da değinilen etkinlikte, şehirlerimizdeki mekansal düzenlemelerin ne denli önemli olduğunu konuşuldu.
 
TYB Genç Kahve'nin bu tarz etkinliklerinin katılımcılara çok şey kattığı biliniyor. Daha önce de farklı konularda düzenlenen etkinliklerle gençlerin kültürel ve bilimsel anlamda gelişimine katkıda bulunmaktadır. Genç Kahve, gençlerin bir araya gelerek, fikirlerini paylaşabilecekleri bir ortam sunuyor ve kendilerini geliştirmelerine, bilgi sahibi olmalarına yardımcı oluyor.
 
Sonuç olarak, TYB Genç Kahve, gençlerin birbirleriyle tanışmasına, bilgi paylaşımına ve kültürel etkinlikler yapmasına olanak tanıyan bir platform olarak öne çıkıyor. Bu sayede gençler, kendi alanlarındaki konuları daha derinlemesine tartışarak, farklı bakış açıları kazanabiliyor ve kendilerini geliştirebiliyorlar.
 
 
adsiz-045.png
adsizn.png
Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim