• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

“Gençlik ve Günümüz Yaygın İnanç Krizleri”

“Gençlik ve Günümüz Yaygın İnanç Krizleri”
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN “Uluslararası 21. Yüzyılda Gençlik Ve İnanç Eğilimleri Sempozyumu’nun açılış konferansında konuşacak.

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İslami İlimler Enstitüsü tarafından 11-13 Kasım 2022 tarihlerinde "Uluslararası 21. Yüzyılda Gençlik ve İnanç Eğilimleri" konulu sempozyum düzenlenecek.

Türk İslâm düşünce tarihi, ilahiyat, din felsefesi ve mantık alanlarında önemli araştırma ve eserleri bulunan Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN, sempozyumun açılış konferansında “Gençlik ve Günümüz Yaygın İnanç Krizleri” konu başlığında önemli değerlendirmelerde bulunacak.

Gençlerle ilgili faaliyetlerin düzenlenmesine öncülük eden, bulduğu her fırsatta da gençlerle bir araya gelerek günümüz meseleleri hakkında onların görüş ve yaklaşımlarını dinleyerek yorumlayan Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN, yazdığı makaleler ve televizyon konuşmalarında da “İnanç Krizleri” konusunda gençlere ve ailelere önemli mesajlar veriyor.

İki gün sürecek “Uluslararası 21. Yüzyılda Gençlik ve İnanç Eğilimleri" sempozyumuna yurt içinden ve yurt dışından katılacak bilim adamları ve akademisyenler; “21. Yüzyılda Gençliğin İnanç Eğilimlerinin Psikolojik ve Sosyolojik Özellikleri”, “21. Yüzyılda Gençliğin Anlam Arayışı”, “Gençliğin İnanç Eğilimleri, Medya ve Sanat/Edebiyat”, “Güncel Dini İnanç Yönelimleri ve Gençlik”, “Metaverse, Posthümanizm, Yapay Zekâ ve Din”, “Ateizm, Yeni Ateizm ve Deizm”, “Din Dili, Dini Temsil ve Gençlik”, “Din Eğitimi ve Gençlik”, “Çağdaş Dünyada Psikososyal Kimlik Yönelimleri ve Din”, “Varoluşa Dair Yeni Dini Teoriler ve Din”, “Hz. Peygamber ve Gençlik”, “Gençlerde Hadis/ Sünnet Algısı”, “Kur’an ve Gençlik”,  “Fıkhî Tedric, Tecdid ve Dinin Gençlikle Buluşmasına Sunduğu İmkanlar” ve “Tasavvuf ve Dini Düşüncelerin Gençliğin İnanç Dünyası Üzerindeki Etkiler” konu başlıklarında bildiri sunacaklar.

Bu haber toplam 530 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim