• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Genel Başkan Arıcan A Haber’e açıklamalarda bulundu

Genel Başkan Arıcan A Haber’e açıklamalarda bulundu
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan A Haber televizyonuna yeni çıkan “Ahiliği Yeniden Düşünmek” şûra kitabı ilgili açıklamalarda bulundu.

Arıcan yaptığı açıklamada, Ahî Şerafeddin’in Aziz” hatırasına, “Her Gün Yeniden Kurulur Birlik 21. Yüzyılda Yiğitlik, Ahîlik ve Dirlik” başlığı ile düzenlenen şuranın yayımlanan kitabı için düzenlenen basın toplantısının ardından önce Ahî Şerafeddin Camii’nde Cuma namazını eda ettiklerini sonra da Ahî Şerafeddin’in türbesine giderek dua okuduklarını söyledi.

Konuşmasında şûra ile ilgili bilgi veren Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Hamilik Okulu Vakfı, OSTİM OSB, OSTİM Teknik Üniversitesi Ahi Evran Anadolu Müteşebbisliği Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programda önemli bildirilerin sunulduğunu belirtti.

Bu bildirilerin kalıcı olması için “Ahiliği Yeniden Düşünmek” adıyla yayınlandığını da ifade eden TYB Genel Başkanı Arıcan, “Ahi Evran’ın ilkeleri bağlamında günümüzün sosyo ekonomik ve psikolojik sorunlarına genel bir bakış açısının ele alındığı şûrada bilim insanlarımızca sunulan bildirilerin yanı sıra yapılan değerlendirme ve müzakerelerin de yer aldığı eser kütüphanelerdeki yerini aldı.” diye konuştu.

Röportajın sonunda muhabirin Ahî Şerafeddin Camii ile ilgili sorunlarını da cevaplandıran Arıcan; önünde ve etrafında pek çok arslan heykeli bulunduğu için halk arasında Arslanhane Camii olarak da bilinen eserin Anadolu Selçuklu devrinin içi ahşap direkli, ahşap tavanlı camilerinden biri olduğunu söyledi.

76d8380a-797f-4ebe-8b97-0019f2aa4834.jpg

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim