• İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Genel Başkan Arıcan ADA’da Felsefe Atölyesi’ni Yönetecek

Genel Başkan Arıcan ADA’da Felsefe Atölyesi’ni Yönetecek
Ankara Düşünce Atölyesi (ADA); felsefeden dil eğitimine, tarihten bilimsel araştırmalara, arkeolojiden pedagojiye, tiyatrodan sinemaya kadar birçok farklı alanda yapılacak atölye eğitimlerini başlatıyor.
Sembolik bir ücret karşılığında farklı yaş, eğitim grubundan herkesin katılabileceği atölye eğitimleri; ASBÜ  başta olmak üzere farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenlerce verilecek.
TYB Genel Başkanı ve AYBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 27.05.2019 tarihinde ADA’da düzenlenen “Ramazan Söyleşileri” programına katılarak “Felsefenin Geleceği-Geleceğin Felsefi” konusunda bir konuşma yapmıştı.
“Ankara'nın Sosyal, Kültürel ve Sanatsal Hayatına Mütevazı Bir Soluk” sloganı ile çalışmalarını sürdüren ADA’ da; Prof. Dr. Arıcan’ın yönetimindeki  Felsefe Atölyesi 17 Ekim 2019 tarihinde başlayacak ve 2019-2020 Güz Yarıyılı 29 Aralık 2019 tarihinde  sona erecek.
Felsefe atölyesinde; “Felsefeye Giriş”, “Bilgi Felsefesi”, Bilim Felsefesi”, “Varlık Felsefesi”, “Ahlâk Felsefesi”, “Siyaset Felsefesi”, “Sanat Felsefesi”, “Din Felsefesi”, “Eğitim Felsefesi”, “Hukuk Felsefesi” konu başlıkları yer alıyor ve 10 hafta sürecek.
Devam zorunluluğu ve bitirme tezi şartı bulunan atölyeleri başarı ile tamamlayanlar sertifikalandırılacak.
Ankara Düşünce Atölyesi'nde başlayacak eğitimler ise şöyle: "Uluslararası ilişkiler, arkeoloji, müzik, sinema, tiyatro, güzel sanatlar, Farsça, modern Arapça (giriş düzeyi), modern Arapça (başlangıç düzeyi), İbranice, Latince, bilimsel araştırmalar, tarih, medya ve iletişim, işletme yönetimi, pedagoji, Aliya İzzetbegoviç Atölyesi, hukuk, yönetim bilimleri, siyaset bilimi, dil ve edebiyat, psikoloji, politik teoloji okumaları, çalışma hayatı ve sendikal hareketler, göç ve sosyal politika, felsefe, insan hakları, ilahiyat, sosyoloji."

Başvuru ve detaylı bilgi için: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJRnRtEAtVrvSy6XAWC88tSXwmTIpdWFYr_4d5xySpX_nFzA/viewform

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim